A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Der kan være flere grunde til, at du gerne vil gå ned i arbejdstimer. Måske har du et ønske om at få familielivet til at hænge sammen, er stresset på arbejdet eller noget helt tredje.

Du skal dog være opmærksom på, at det kan blive en dyr fornøjelse for dig, den dag du skal på pension, hvis du ikke tager stilling til din økonomiske situation.

Jo længere tid, du arbejder på nedsat tid, desto større bliver hullet nemlig i din pensionsopsparing. For i den periode, du arbejder deltid, vil din pensionsindbetaling typisk være lavere, end hvis du var i en fuldtidsstilling. Det hul kan komme til at betyde en hel del for størrelsen af din månedlige pensionsudbetaling, når du engang forlader arbejdsmarkedet.

Forhold til dig til din økonomi

Det kan være svært at forholde sig til, hvor mange penge du får brug for som pensionist. Derfor anbefaler vi, at du tager en snak med en pensionsrådgiver, inden du vælger at gå på deltid. På den måde kan du få et overblik over din økonomi nu og i fremtiden som pensionist.

Vi opfordrer vores medlemmer på deltid til at overveje, om de selv eller en eventuel partner har mulighed for at indbetale det fulde pensionsbidrag i perioden, hvor de er på deltid. Hvis dette ikke er en mulighed, så skal du overveje, om du på en anden måde kan udfylde hullet i pensionsopsparingen, når er tilbage på fuldtid.

Din forsikringsdækning falder også

Som medlem af AkademikerPension er du som udgangspunkt dækket af en række forsikringer. Du skal derfor være opmærksom på, at når du vælger at gå på deltid, så bliver din forsikringsdækning også lavere. Kontakt derfor en pensionsrådgiver for at høre, hvad det får af betydning for dig.

5 gode råd til dig, der er på deltid

  1. Find ud af, hvor mange penge du får brug for som pensionist. Yderste konsekvens kan være, at du ikke har nok penge mellem hænderne, hvis du vælger at gå på deltid i en periode.

  2. Overvej, om du skal indbetale mere til din pension, mens du er på deltid.

  3. Tænk over, om du kan eller vil arbejde et par år mere i den anden ende for at spare mere op til din alderdom.

  4. Snak om derhjemme, om I sammen skal indbetale mere i pension til den af jer, som er på deltid.

  5. Du kan altid ringe gratis til vores rådgivere på telefon 39 150 150, så vi sammen kan finde en løsning, der passer til netop dit liv.

Astrid nægter at være dårligere stillet end sin mand

Vores medlem, Astrid Busck, har været på deltid siden 2016. Selvom hun arbejder færre timer og indbetaler mindre til pension, så ønsker hun at få en lige så god pension som sin mand. Derfor har hun taget et valg om at sikre sin økonomiske fremtid.