En ansvarlig pensionskasse for alle akademikere

Som medlem i AkademikerPension er du en del af et fælleskab, der sammen ejer pensionskassen. Det giver dig som medlem en række fordele: 

  • Afkast går direkte til dig og din pension - ikke til aktionærer.
  • Din pensionsopsparing vokser gennem ansvarlige og grønne investeringer.
  • Du betaler kun kostpris for dine forsikringer.
  • Du kan altid få gratis rådgivning.
  • Din pensionsordning er skræddersyet til akademikere.

AkademikerPension er en arbejdsmarkedspensionskasse, der typisk er knyttet til dit arbejde. Det vil sige, at dit ansættelsesforhold kan betyde, at du helt automatisk er medlem hos os.

Er du ikke allerede medlem, kan du blive det, hvis du har en akademisk uddannelse på minimum bachelorniveau. Du kan enten vælge at oprette en firmapension, en pension for selvstændige eller blive frivillig indbetaler.

Læs mere om de forskellige muligheder nedenfor eller skriv/ring til os kontakt os for at høre mere

Firmapension

Din arbejdsplads kan vælge at indgå en aftale med AkademikerPension. Så varetager vi medarbejdernes pensionsordninger. Det kaldes en firmapension.

Med en firmapension kan hele virksomheden få samme ordning, og alle medarbejdere få samme unikke fordele. En firmapension er en skræddersyet ordning for virksomhed og medarbejdere, og den inkluderer en række services, der matcher virksomhedens behov.

For virksomheder

Som arbejdsgiver/pensionsansvarlig har du en fast kontaktperson i AkademikerPension, som kan rådgive dig om muligheder for arbejdsplads og medarbejdere. Målet er at skabe en så attraktiv pensionsordning som muligt, da dette typisk indgår i den samlede lønpakke og medarbejderpleje.

Vores rådgivning kan blandt andet have fokus på forhold ved medarbejderes ansættelse, karriereudvikling eller fratrædelse og på sygdom, ved dødsfald eller på skatteforhold.

I AkademikerPension har vi fokus på at servicere vores medlemmer og medlemsvirksomheder bedst muligt.

For medarbejdere

Vi tilbyder individuel rådgivning til alle medarbejdere, som er omfattet af en firmapension. Det kan eksempelvis være rådgivning om lovændringer eller nye produkter og services, der giver vores medlemmer øgede fordele.

Derudover kan der være behov for rådgivning ved ændringer i livet. Det kan være hvis du for eksempel bliver gift, får børn, bliver skilt, flytter til udlandet eller på anden måde oplever personlige ændringer.

Alle medlemmer kan følge deres pension i AkademikerPension ved at logge ind på selvbetjeningen.

AkademikerPension tilbyder også en skræddersyet sundhedsforsikring til alle ansatte i virksomheden.

Indbetaling som arbejdsgiver

Vi tilbyder flere forskellige muligheder for indbetaling af pensionsbidrag.

Læs mere om mulighederne på siden her.

Kontakt os om firmapension

På e-mail: firmapension@akademikerpension.dk eller ring til os for at høre mere:

Rasmus Vikkelsø Tybring

Mobil: +45 3111 0476 eller direkte telefon: +45 3915 0186

E-mail: rvt@akademikerpension.dk

 

Mads Wulff Hallas

Mobil: +45  3149 6919 eller direkte telefon: + 45 3915 0144 

E-mail: mwh@akademikerpension.dk

Pension for selvstændige

Der bliver flere og flere selvstændige på det moderne arbejdsmarked. AkademikerPension har en særlig løsning til denne gruppe.

Når du er selvstændig, er det vigtigt, at du tænker over, hvor pengene skal komme fra, når du en dag går på pension.

De fleste af vores medlemmer er ansat på fælles offentlig overenskomst, men har du tanker om at blive selvstændig – eller er du det allerede - kan du etablere en individuel pensionsordning hos os på samme fordelagtige vilkår som for øvrige medlemmer.

Det betyder, at du som selvstændig bliver medejer af pensionskassen og får forsikringer til kostpris, lave omkostninger, gode afkast og bliver en del af medlemsdemokratiet. Selvstændige kan frit sammensætte deres pensionsordning blandt vores produkter.

Virksomhedsaftale

Selvstændige, der når folkepensionsalderen, har ret til folkepension på lige fod med alle andre. Men har du ikke sparet op til pension undervejs i arbejdslivet, risikerer du, at der bliver stor forskel mellem det, du har tjent, mens du arbejdede, og din indtægt som pensionist.

Mange selvstændige vælger at spare op i deres virksomhed, men det er ikke altid den bedste vej til en tryg alderdom. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med en pensionsrådgiver og lave en virksomhedsaftale.

Kontakt os om pension for selvstændige

Telefon: +45 3915 0102 
E-mail: medlem@akademikerpension.dk

Frivillig indbetaler

Du kan til enhver tid oprette en pensionsordning hos os, hvis du ikke er medlem gennem din arbejdsgiver. For eksempel hvis du har din pension et andet sted, men samtidig ønsker at spare op hos os.

Som medlem af AkademikerPension kan du vælge mellem to forskellige pensionsordninger.

Ved en ren pensionsopsparing kan du selv bestemme præcis hvor meget, du ønsker at spare op hver måned. Vil du have sundhedsordning og forsikringer oveni, kræver det, at du som minimum indbetaler 1.000 kroner om måneden (efter skattefradrag).

Kontakt os om at blive frivillig indbetaler

Telefon: +45 3915 0102 
E-mail: medlem@akademikerpension.dk