Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.

Kære DSV: Vi ønsker at se det på skrift

Med et aktionærforslag håber vi, at logistikgiganten udvider rapporteringen om dets tilgang til menneskerettigheder og risici forbundet med menneskerettighedskrænkelser.

Vores pres på banker virker

AkademikerPensions seneste dialog med Nordea har betydet, at banken fremover lover at forbedre rapportering på risici forbundet med finansiering af selskaber, der fortsætter ekspansion af fossile udvindingsaktiviteter.

Flot anerkendelse: Guld til AkademikerPension

Vi er en af blot tre pensionskasser globalt, der bliver fremhævet som ”guldvinder” med hensyn til at handle i overensstemmelse med vores klimapolitikker.

AkademikerPension med i milliardinvestering i udvikling af grønt stål

Sammen med tre andre danske pensionsselskaber skyder vi over to milliarder kroner i virksomheden H2 Green Steel, der er i færd med at opføre verdens første grønne stålværk i stor skala i Nordsverige.

Opdatering om selskaber forbundet med israelske bosættelser

2023-afkast på 9 procent: God afslutning på et turbulent år

Vi indhentede ikke helt det tabte fra 2022, men 2023 endte med et godt afkast over den historiske normal.

Brev til Tesla: Tag dialogen og indgå en kollektiv overenskomst

Sammen med en lang række nordiske institutionelle investorer forsøger vi at lægge pres på Teslas ledelse for at få selskabet til at tegne overenskomst med de svenske værkstedsansatte.