AkademikerPension bygning

A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

AkademikerPension er en medlemsejet pensionskasse for 150.000 akademikere, hvor ejere og medlemmer er de samme. Det betyder, at alt overskud tilhører medlemmerne. 

Fordi medlemmerne er i centrum, respekterer og lytter vi til medlemsdemokratiet. Det betyder blandt andet, at flertallet i bestyrelsen er medlemsvalgt. På den måde har alle medlemmer indflydelse på, hvordan vi skal håndtere deres pension. 

Vi investerer ansvarligt

I AkademikerPension skal ansvarlighed forstås bredt, da vores samlede værditilbud både tager ansvar for den enkelte og for samfundet som helhed.

Organisation og ledelse

Direktør Jens Munch Holst er ansat af bestyrelsen. Derudover bliver den daglige ledelse varetaget af:  

  • Chefen for medlemsrådgivning & service  
  • Chefen for finans & analyse  
  • Chefen for kommunikation & presse  
  • Chefen for ledelsessekretariat & jura
  • Chefen for digital udvikling & IT
  • Chefen for investering

Der er omkring 130 medarbejdere ansat i AkademikerPension.

En del af et stærkt fagligt fællesskab

I dag arbejder AkademikerPension tæt sammen med det faglige bagland for at påvirke samfundspolitikken og sikre vores medlemmer de bedste vilkår for deres pension - både nu og i fremtiden. Det faglige bagland består af:

Medlemsejet kapitalforvalter

MP Investment Management A/S (MPIM) er 100 procent ejet af AkademikerPension og dermed også vores medlemmer.

Billede af Janne Gleerup

Få alt at vide om bestyrelsens arbejde

Der er 10 medlemmer i AkademikerPensions bestyrelse. Bestyrelsen er sammensat af valgte og udpegede medlemmer, som årligt holder en række møder. Som medlem er du med til at vælge bestyrelsen på den årlige generalforsamling.

Seneste nyheder

AkademikerPension til Facebook: Stram op!

Vi støtter 11 ud af 12 aktionærforslag til internetgigantens generalforsamling.

Krads kritik af verdens største bilproducenter

Lige nu står mange af selskaberne på den forkerte side af historien, når det kommer til den grønne omstilling, siger vores investeringschef.

Tog - arkivbillede

Klimavenlige tog for en milliard kroner

Sammen med investeringsfællesskabet, AIP, skyder vi en milliard kroner i elektriske tog på en af Storbritanniens travleste jernbanestrækninger.