Sådan er opsparingerne vokset

På siden her har vi samlet et overblik over afkastet de tre risikoprofiler for vores pensionsordning Alfa. Det er også her, du finder afkastet for den flade risikoprofil, som er en del af pensionsordningen Den Fleksible Pensionsordning med markedsrente.

Hvilken pensionsordning, du har, afhænger af, hvornår du er blevet medlem af AkademikerPension med mindre du på et tidspunkt har skiftet til en nyere pensionsordning.

  • Alfa: Medlemmer optaget fra og med den 1. juli 2022.
  • Den Fleksible Pensionsordning med markedsrente: Medlemmer optaget fra og med den 1. januar 2017 til og med den 30. juni 2022.

Er du i tvivl om, hvilken pensionsordning du har, er du velkommen til at kontakte os.

Hvis din opsparing bliver forrentet med gennemsnitsrente

Har du Den Gamle Pensionsordning eller Den Fleksible Pensionsordning med gennemsnitsrente, er siden her ikke relevant for dig.

Dit afkast bliver i stedet bestemt af kontorenten.

Alfa

Aktuelt afkast

Pensionsordningen Alfa har tre forskellige risikoprofiler, som alle er investeret ud fra princippet livscyklus. Det betyder, at din risiko bliver nedtrappet hvert år fra 15 år før til fem år efter din pensionsalder. Af den grund er afkastet for Alfa opgjort ud fra de tre risikoprofiler og tre forskellige tidspunkter i en opsparingsperiode.

Hvis du skifter til Alfa fra en af vores andre pensionsordninger, kan du det første år opleve, at dit personlige afkast afviger fra det, du ser her på siden. Det skyldes at vi i denne periode overfører din opsparing fra din gamle ordning til Alfa i bidder, så du er sikret bedst muligt mod pludselige udsving på finansmarkederne.

Hvis du vil vide, hvordan afkastet år til dato er beregnet, kan du se et eksempel her.

Den Fleksible Pensionsordning med markedsrente

Aktuelt afkast

Den Fleksible Pensionsordning med markedsrente har en flad risikoprofil, hvilket betyder at risikoen er den samme hele livet igennem. Dit afkast er derfor det samme som alle andre medlemmer med ordningen. Uanset om du er ny på arbejdsmarkedet eller på vej på pension.

Hvis du vil vide, hvordan afkastet år til dato er beregnet, kan du se et eksempel her.

Historisk afkast

Her finder du afkastet opgjort for vores pensionsordninger år for år tilbage til 1991 og i femårige perioder.

På nuværende tidspunkt har vi kun data for vores flade risikoprofil, da Alfa først fik tilknyttet livscyklus og risikoprofiler i november 2023. Der findes derfor ikke historiske data for pensionsordningens afkast endnu.