Billede af vindmøller

A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Vi arbejder for at fremme den grønne omstilling og FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Konkret betyder det, at vores 150.000 medlemmers 130 milliarder pensionskroner skal investeres ansvarligt, så de får den bedste pension.

Når vi har den bedste pension for øje, skal vi tænke langsigtet og kigge både 10, 20 og 30 år ud i fremtiden. Det nytter ikke noget kun at kigge på vores forretning i et øjebliksbillede eller fokusere på højt afkast et enkelt år.

En aktiv stemme

Som medlem hos os kan du regne med, at vi hver dag arbejder for at spille en positiv rolle i samfundsudviklingen. For 150.000 medlemmer er stærkere sammen end hver for sig, og med 130 milliarder kroner i ryggen kan vi flytte noget.

Ansvarlig tidslinje

AkademikerPension er en aktiv stemme i samfundet, og vi arbejder på at skabe positive forandringer i de 7.000 virksomheder, vi investerer i. Vi skaber blandt andet forandringer ved at investere i grønne teknologier, stille os op på talerstolen til selskabers generalforsamlinger, stille klimaforslag og udtale os i både danske og udenlandske medier. Det gør vi for at presse på for, at den grønne omstilling kommer til at gå hurtigt nok.

Vi beder de virksomheder, vi investerer i, om stigende mængder af data og større indsigt i deres forretninger. Det gør vi, fordi data er den eneste måde, vi kan vurdere, om virksomhederne reducerer CO2, betaler den rette skat, arbejder for ligestilling og undgår, at lønnen til topchefer stikker af.

Politik for ansvarlige investeringer og ansvarlighedsrapport

AkademikerPension er en aktiv stemme i samfundet, og vi arbejder på at skabe positive forandringer i de virksomheder, vi investerer i.

Hvordan vi gør i praksis, kan du læse i vores politik for ansvarlige investeringer eller i vores ansvarlighedsrapport.