A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

I AkademikerPension er de to vigtigste opsparingsprodukter livsvarig pension og ratepension.

Hele det beløb, du indbetaler til pension hver måned, går som udgangspunkt til en livsvarig pension. Med den får du det samme beløb udbetalt hver måned i alle de år, du er pensionist. Uanset om du lever i 10 eller 30 år. Den slipper aldrig op.

Du kan også vælge at betale en tredjedel af din opsparing til en ratepension. Med den får du et beløb udbetalt over en periode, oftest i starten af din pensionstilværelse, men så slutter det også. Ratepensionen bliver oftest brugt som supplement til livsvarig pension for at sikre dig en højere indtægt i starten af din pensionisttilværelse.

Indbetal ekstra til din pension

Du har altid mulighed for at indbetale ekstra til din pensionsordning. Det kan være med til at gøre det sidste i forhold til at give dig den pension, du går og drømmer om.

Få overblik og spar samtidig penge

Hvis du gerne vil have et bedre overblik over din samlede pension, kan du med fordel vælge at samle dine pensioner ét sted og samtidig spare penge på administrationsomkostninger. Samler du din pension i forbindelse med et jobskifte, vil der som udgangspunkt ikke være nogen omkostninger forbundet med det.

Ved du, om du sparer nok op?

Vi anbefaler, at din pensionsudbetaling svarer til 65-80 procent af din nuværende løn. På den måde kan du opretholde din nuværende levestandard, fordi nogle udgifter forsvinder, når du bliver pensionist.