Sparer du nok op til pension?

Som udgangspunkt indbetaler du helt automatisk til din pensionsopsparing, når du er i arbejde. En del kommer fra din arbejdsgiver, og en del kommer fra din løn. De automatiske indbetalinger er nok for de fleste, men hvis du for eksempel ønsker at gå ned i tid eller tidligt på pension, kan du selv indbetale ekstra til din opsparing.

Hvis du ønsker at gå på pension uden at ændre dine vaner, anbefaler vi, at udbetalingerne fra din opsparing svarer til mellem 65 og 80 procent af, hvad du tjener i dag. Tjek derfor din opsparing, når der sker store ting i livet eller som minimum hvert tredje år. Så er du sikker på, at du sparer nok op til din pension.

Sæt mål for dine udbetalinger

Vil du have mulighed for at gå før tid?

Har du planer om at gå på deltid?

Ønsker du at gå ned i tid, når du nærmer dig pension?

Indbetal ekstra

Du har altid mulighed for at indbetale ekstra til din pensionsordning. Selv et mindre beløb kan gøre en stor forskel for den tilværelse, du kan have, når du går på pension.

Det kan være en god ide at indbetale ekstra til din pension, hvis du:

  • gerne vil have skattefradrag og undgå at betale topskat
  • gerne vil have lidt ekstra penge mellem hænderne, når du går på pension

Du kan indbetale ekstra til din pension på to måder. Du kan tilpasse din nuværende indbetaling og overføre et ekstra beløb hver måned eller du kan overføre et engangsbeløb til din opsparing.

Begge dele kan du let gøre via din personlige side.

Husk frist for indbetaling

Hvis du gerne vil udnytte muligheden for at få fradrag i skatten for dine indbetalinger, skal pengene stå på din konto inden årets udgang.

Sidste frist for indbetaling er derfor onsdag den 27. december 2023.

Fradrag for din indbetaling

Når du indbetaler ekstra til en ratepension eller livsvarig pension, er indbetalingen fradragsberettiget. Det vil sige, at du får fradrag for din indbetaling i din personlige indkomst, så du betaler mindre i skat. Ved udbetaling skal du betale almindelig personlig indkomstskat.

Vælger du at indbetale ekstra til en aldersopsparing, har du ikke skattefradrag af indbetalingen. Udbetalingen er til gengæld skattefri.

Se beløbsgrænser og fradrag.