Tilpas din ordning når livet ændrer sig

I løbet af de mange år, du sparer op til pension, ændrer dit liv sig ofte, og hver gang er det vigtigt, at du tjekker din pensionsordning. Så kan du altid være tryg ved, at du sparer nok op til din pension, og at du er sikret tilstrækkeligt, hvis der sker noget uforudset.

Din pensionsordning består af både forsikringer og en opsparing. Forsikringerne dækker her og nu, hvis der sker noget uforudset, og du for eksempel bliver alvorligt syg eller får nedsat din evne til at arbejde. Opsparingen er til den dag, du forlader arbejdsmarkedet.

Du er som standard godt dækket af dine forsikringer, men i takt med at dit liv ændrer sig, bør du tage stilling til, om de fortsat passer til dine behov. Ligesom du løbende bør tage stilling til, om din opsparing passer til de ønsker, du har til fremtiden, og om det er de rigtige, der arver dig, når du dør.

På siden her finder du de mest almindelige livsændringer, der kalder på, at du bør tjekke din pensionsordning. Her kan du læse mere om, hvad du særligt bør være opmærksom på i den givne situation.

Tjek din ordning minimum hvert tredje år

Hvis der ikke sker større ændringer i dit liv, anbefaler vi, at du hvert tredje år tjekker, om du sparer nok op til pension, og om dine forsikringer passer til dit liv.

Du kan til enhver tid se din opsparing og forsikringer på din personlige side.

Når dit arbejdsliv ændrer sig

Igennem dit arbejdsliv oplever du formentlig at skifte job en del gange og måske have perioder, hvor du er ledig eller vælger at gå ned i tid.

Uanset hvordan dit arbejdsliv ændrer sig, er det vigtigt, at du løbende tager stilling til, hvor meget du har behov for at spare op til pension. Det er også en fordel, at du kender reglerne for, hvordan du kan beholde dine forsikringer, selvom du i en periode ikke har mulighed for at indbetale til pension.

Klik på de relevante livsændringer for at får mere at vide om, hvad du bør være opmærksom på i den givne situation.

Når dit privatliv ændrer sig

I løbet af et langt liv kan dit privatliv ændre sig af flere omgange, hvor din husstand bliver flere eller færre,

Hver gang der sker større ændringer i dit privatliv, er det vigtigt, at du tilpasser dine forsikringer, så det ikke kun er dig selv, men hele din familie, der er godt sikret, hvis der sker noget uforudset. Samtidig bør du også tage stilling til, om det er de rigtige, der får din pensionsordning og andre værdier, når du dør.

Klik på de relevante livsændringer for at får mere at vide om, hvad du bør være opmærksom på i den givne situation.

Når dit eller dine børns helbred ændrer sig

Livet er uforudseeligt, og det kan ske, at du eller en i din familie bliver ramt af en kritisk sygdom, eller du får nedsat din evne til at arbejde.

Gennem din pensionsordning er du godt sikret, når der sker ændringer i dit helbred. Du kan løbende gøre brug af din sundhedsordning til at forebygge og behandle mindre problemer, mens dine forsikringer dækker dig, hvis du eller et af dine børn bliver ramt af alvorlige helbredsproblemer.

Klik på de relevante helbredsændringer for at får mere at vide om, hvad du skal gøre og være opmærksom på i den givne situation.

Når din pensionsalder nærmer sig

Inden du skifter arbejdslivet ud med en tilværelse som pensionist, er der mange regler med forskellige muligheder og begrænsninger, du skal forholde dig til.

Det er derfor vigtigt, at du i god tid tager stilling til, hvornår og hvordan du ønsker at få din pensionsopsparing hos os udbetalt. Ligesom du bør sætte dig ind i, hvordan du får mest muligt ud af din folkepension og ATP Livslang Pension.

På den næste side kan du læse mere om alt det, du bør have med i overvejelserne, inden du går på pension.