Du får nyt job

Med et nyt arbejde, følger der højest sandsynligt en pensionsordning, men det kan være, den ikke ligger hos os. Det er derfor vigtigt, at du tager stilling til, hvad der skal ske med din nuværende pensionsordning frem til og efter, du er startet i dit nye job.

Når du skifter job, kan det betyde, at du får en ny pensionsordning. Hvis din nye arbejdsplads indbetaler til pension hos os, fortsætter din ordning selvfølgelig, uden du skal gøre noget. Får du en pensionsordning i et andet selskab, vil det højest sandsynligt give mening at samle din pension hos dem.

Som en del af din pensionsordning har du også forsikringer, der kan sikre dig selv og din familie, hvis du for eksempel får nedsat din erhvervsevne, eller en i din familie bliver ramt af en kritisk sygdom. Har du en ledighedsperiode mellem dit nuværende og dit kommende job, fortsætter dine forsikringer uændret i op til 12 måneder.

På siden her har vi samlet alt det, du bør have med i overvejelserne i forhold til din pensionsordning, når du får nyt job.

Omfattede medlemmer

Siden er kun relevant for dig, der har pensionsordningen Alfa og indbetaler mere end 1.500 kroner om måned til din pensionsopsparing.

Hvis det ikke er tilfældet, kan du se, hvad der gælder for dig under regler for din pension.

Overvej at samle din pension

Hvis der følger en ny pensionsordning med dit nye job, kan du vælge at lade din hidtidige opsparing stå, eller du kan flytte den over i det nye pensionsselskab.

Det giver højest sandsynligt mening for dig at samle din pensionsordning hos ét selskab. På den måde undgår du at betale administrationsomkostninger flere steder. Vi tager ingen betaling for at overføre din opsparing hos os til et nyt pensionsselskab.

Inden du samler din pension, er det en god idé at sammenligne dine nuværende og nye forsikringer. For det kan ske, at det nye pensionsselskab ikke tilbyder de samme dækninger som os. Vi anbefaler, at du tager fat i det nye selskab for at få afklaret eventuelle forskelle.

Behold dine forsikringer frem til jobstart

Selvom du har en periode mellem dit gamle og nye job, hvor du ikke modtager løn, er du stadig dækket af dine forsikringer hos os. For når indbetalingerne til din pensionsopsparing stopper, fortsætter dine forsikringer og sundhedsordning uændret i 12 måneder. Det kaldes bidragsfri dækning og sker automatisk.

Samler du din pensionsordning i et nyt pensionsselskab, stopper dine forsikringer hos os, når din ordning er blevet overført til det nye selskab. Du kan derfor være tryg ved, at du er dækket af forsikringer helt frem til, at du får din nye pensionsordning.

Når du er på bidragsfri dækning, skal du være opmærksom på, at du fortsat betaler for dine forsikringer, sundhedsordning og administration. Betalingen kommer fra din pensionsopsparing, som derfor kan blive en smule mindre hver måned, hvis ikke dit afkast dækker udgifterne. 

Ønsker du ikke bidragsfri dækning frem til jobstart, kan du i stedet vælge at blive hvilende medlem. Det gør du ved at kontakte os. Som hvilende medlem er du ikke dækket af forsikringer eller sundhedsordningen, og du betaler derfor ikke for nogen af delene. Vær dog opmærksom på, at du stadig betaler for administration.

Få styr på alt det andet

Når du får nyt job, er der meget andet end din pensionsordning, du skal sætte dig ind i og forholde dig til.

Søg rådgivning når du er i tvivl

Har du brug for hjælp i forbindelse med et jobskifte, kan du altid kontakte vores rådgivere. Hvis du har brug for hjælp til at samle din pension, anbefaler vi, at du tager fat i det nye pensionsselskab.

Andre relevante livsændringer

Du bliver ledig

Overvej om du skal fortsætte indbetalingerne til din opsparing frem til jobstart.