Kritisk sygdom for børn er en tilvalgsforsikring, der bliver udbetalt som et skattefrit engangsbeløb, hvis et af dine børn (herunder adoptivbørn) under 18 år bliver ramt af en kritisk sygdom.

Hvor mange penge, du får, afhænger af hvor høj en dækning, du har valgt.

Omfattede medlemmer

Siden er kun relevant for dig, der har pensionsordningen Alfa og indbetaler mere end 1.500 kroner om måned til din pensionsopsparing.

Hvis det ikke er tilfældet, kan du se, hvad der gælder for dig under regler for din pension.

Standarddækning og tilpasningsmuligheder

Kritisk sygdom for børn er ikke en del af standardpakken for din pensionsordning.

Har du vores nyeste pensionsordning Alfa, kan du tilvælge forsikringen og sikre dig en skattefri engangsudbetaling på mellem 150.000 og 500.000 kroner, hvis et af dine børn under 18 år bliver ramt af en kritisk sygdom.

Du kan til enhver tid se og tilpasse dine forsikringer på din personlige side, hvis du har Alfa.

Udbetaling af forsikringen

Hvis et af dine børn bliver ramt af en af de sygdomme, som forsikringen dækker, kan du søge om udbetaling ved Forenede Gruppeliv.

Du kan se en oversigt over alle omfattede sygdomme i reglerne for din pensionsordning.

Skulle det ske, at dit barn bliver ramt af en anden kritisk sygdom, kan du søge om endnu en udbetaling. Der skal dog være gået minimum tre måneder siden barnet fik konstateret din første kritiske sygdom.

Det med småt

Vil du vide mere om, hvordan forsikringerne i din pensionsordning dækker dig, kan du til enhver tid læse de gældende vilkår i det relevante regelsæt for din pensionsordning.

Søg rådgivning når du er i tvivl

Har du spørgsmål til dine forsikringer, kan du altid kontakte vores rådgivere.