Du får dit første job

Sammen med dit første job har du fået en pensionsordning med en opsparing og forskellige forsikringer, som du kan tilpasse til dine ønsker og behov. Det er derfor vigtigt, at du lærer din pensionsordnings forskellige tilbud og muligheder at kende.

Det er højst sandsynligt ikke din pensionsordning, du fokuserer mest på, når du får dit første job, men den kan have stor betydning for dit liv.

Din ordning består nemlig ikke kun af en opsparing til fremtiden, men også af forsikringer der sikrer der her og nu og en sundhedsordning.

Da dit liv løbende ændrer sig, er det vigtigt, at du jævnligt tilpasser din pensionsordning. På den måde sikrer du, at den passer bedst muligt til dine behov og ønsker.

På siden her har vi samlet alt, du bør vide om din pensionsordning, når du er ny på arbejdsmarkedet.

Omfattede medlemmer

Siden er kun relevant for dig, der har pensionsordningen Alfa og indbetaler mere end 1.500 kroner om måned til din pensionsopsparing.

Hvis det ikke er tilfældet, kan du se, hvad der gælder for dig under regler for din pension.

Spar nok op til din fremtid

Når du sparer op til pension, har du flere muligheder for at tilpasse, hvordan du gør det. Du kan blandt andet vælge mellem forskellige opsparingsformer, og hvilken risiko du ønsker, at vi investerer dine penge ud fra.

Vær tilstrækkeligt forsikret

Din pensionsordning består ud over en opsparing også af en række forsikringer. De sikrer dig og dine nærmeste, hvis du bliver syg, får nedsat din erhvervsevne eller dør før din pension. Du er som standard godt dækket ind, men du har mulighed for at vælge endnu højere dækninger, ligesom du har mulighed for løbende at tilpasse forsikringerne, så de altid passer til dit liv.

Forebyg gener med din sundhedsordning

Som en del af din pensionsordning har du adgang til en sundhedsordning, hvor du blandt andet kan få behandlinger hos psykologer, fysioterapeuter og kiropraktorer.

Ordningen har fokus på at give dig de bedste forudsætninger for et sundt og godt liv ved at forebygge fysiske eller psykiske gener.

Tag hånd om de rigtige ved din død

Når du dør, går din pensionsopsparing og eventuelle forsikringsudbetalinger til dine nærmeste pårørende. Vil du selv bestemme, hvem pengene fra din pensionsordning går til, skal du "begunstige" en eller flere personer.

Bestem over din arv

Alt det, der ikke er en del af din pensionsordning, bliver fordelt efter arveloven, når du dør. Ønsker du, at din arv bliver fordelt på en anden måde, skal du oprette et testamente. Det kan du i mange tilfælde gøre hurtigt, nemt og gratis med vores digitale testamenteløsning.

Få overblik over din ordning

Du kan selvfølgelig se og tilpasse din pensionsordning, når du har behov for det. På din personlige side kan du få overblik over din opsparing og forsikringer og løbende tilpasse forskellige dele af din ordning, så den altid passer til netop der, hvor du er i dit liv.

Søg rådgivning når du er i tvivl

Der er mange overvejelser forbundet med en pensionsordning. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte vores rådgivere.

Andre relevante livsændringer

Du får en partner

Sørg for, at I har sikret hinanden tilstrækkeligt, hvis der sker noget uforudset.

Du får børn

Få tegnet de nødvendige forsikringer og sørg for, at du har sikret familien, hvis der sker noget uforudset.