Du køber bolig

En bolig er en af de største investeringer, du gør i dit liv, og den spiller ofte en stor rolle i dit budget. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, så du og din eventuelle familie kan blive boende, hvis der sker noget uforudset.

Som en del af din pensionsordning har du forsikringer, der kan hjælpe dig, hvis du for eksempel får nedsat din erhvervsevne, eller du bliver ramt af en kritisk sygdom. Inden du køber en bolig, anbefaler vi derfor, at du tjekker, om dine forsikringer dækker dig tilstrækkeligt.

Derudover bør du også forholde dig til, hvem der skal have din pensionsopsparing og din øvrige arv, når du dør. Særligt hvis du har en partner, og I ikke er gift. For uanset hvor længe I har været sammen, arver I ikke automatisk hinanden.

På siden her har vi samlet alt det, du bør have med i overvejelserne i forhold til din pensionsordning, inden du køber en bolig.

Omfattede medlemmer

Siden er kun relevant for dig, der har pensionsordningen Alfa og indbetaler mere end 1.500 kroner om måned til din pensionsopsparing.

Hvis det ikke er tilfældet, kan du se, hvad der gælder for dig under regler for din pension.

Tilpas dine forsikringer

Når du køber en bolig, er det vigtigt, at du har råd til at bo i den, selvom der sker noget uforudset. For eksempel hvis du bliver ramt af en kritisk sygdom eller får nedsat din erhvervsevne. Du bør derfor tjekke, om dine forsikringer dækker dig tilstrækkeligt, eller om du bør tilpasse dem.

På din personlige side kan du få vores anbefalinger til, hvordan du tilpasser dine forsikringer bedst muligt til din nye livssituation. Det eneste, du skal gøre, er at logge ind og besvare et par spørgsmål om dig og dit liv.

Tag hånd om de rigtige ved din død

Når du dør, går din pensionsopsparing og eventuelle forsikringsudbetalinger til dine nærmeste pårørende, som i juridisk forstand ikke nødvendigvis er din partner.

Hvis du køber bolig sammen med en partner, er det derfor en god idé at tjekke, om din partner i juridisk forstand er din nærmeste pårørende og ellers sørge for at begunstige vedkommende så du sikrer, at din partner får en økonomisk håndsrækning, når du dør.

Opret et testamente

Alt det, der ikke er en del af din pensionsordning, bliver fordelt efter arveloven, når du dør. Ønsker du, at din arv bliver fordelt på en anden måde, skal du oprette et testamente. Det kan du i mange tilfælde gøre hurtigt, nemt og gratis med vores digitale testamenteløsning.

Hvis du køber bolig sammen med en partner, kan du med et testamente sikre dig, at din partner arver boligen og andre værdier, når du dør.

Få styr på alt det andet

Når du overvejer at købe en bolig, er der meget andet end din pensionsordning, du skal sætte dig ind i og forholde dig til.

Søg rådgivning når du er i tvivl

Har du i forbindelse med et boligkøb brug for hjælp til at sikre dig, at du er dækket tilstrækkeligt af dine forsikringer, og at de rigtige får udbetalingerne fra din pensionsordning, kan du altid kontakte vores rådgivere.

Andre relevante livsændringer

Du får en partner

Sørg for, at I har sikret hinanden tilstrækkeligt, hvis der sker noget uforudset.

Du får børn

Få tegnet de nødvendige forsikringer og sørg for, at du har sikret familien, hvis der sker noget uforudset.