Du får en partner

At gå fra én til to betyder ofte, at økonomier blandes sammen, og at du og din partner bliver afhængige af hinandens indtægter. Det er derfor vigtigt, at du tager stilling til, hvordan du ønsker at sikre din partner økonomisk, hvis der sker noget uforudset.

Som en del af din pensionsordning har du forsikringer, der kan sikre dig selv og din partner, hvis du for eksempel får nedsat din erhvervsevne, eller du bliver ramt af en kritisk sygdom. Når du og din partner vælger at samle jeres økonomier ved blandt andet at flytte sammen, er det derfor en god idé at tjekke, om dine forsikringer dækker dig jer tilstrækkeligt.

Det er også en god idé, at du forholder dig til, hvem der skal have din pensionsopsparing og din øvrige arv, når du dør. For uanset hvor længe du har været sammen med din partner, arver I ikke automatisk hinanden med mindre i er gift.

På siden her har vi samlet alt det, du bør have med i overvejelserne i forhold til din pensionsordning, når du får en partner.

Omfattede medlemmer

Siden er kun relevant for dig, der har pensionsordningen Alfa og indbetaler mere end 1.500 kroner om måned til din pensionsopsparing.

Hvis det ikke er tilfældet, kan du se, hvad der gælder for dig under regler for din pension.

Tilpas dine forsikringer

Når du får en partner, er det vigtigt, at sikrer du dig, at I har et økonomisk sikkerhedsnet, hvis der sker noget uforudset. For eksempel hvis du bliver ramt af en kritisk sygdom eller får nedsat din erhvervsevne. Du bør derfor tjekke, om dine forsikringer dækker dig tilstrækkeligt, eller om du bør tilpasse dem.

På din personlige side kan du få vores anbefalinger til, hvordan du tilpasser dine forsikringer bedst muligt til din nye livssituation. Det eneste, du skal gøre, er at logge ind og besvare et par spørgsmål om dig og dit liv.

Tag hånd om de rigtige ved din død

Når du dør, går din pensionsopsparing og eventuelle forsikringsudbetalinger til dine nærmeste pårørende, som i juridisk forstand ikke nødvendigvis er din partner.

Når du får en partner, er det derfor en god idé at tjekke, om din partner i juridisk forstand er din nærmeste pårørende, og ellers kan du ved at begunstige vedkommende sikre dig, at din partner får en økonomisk håndsrækning, når du dør.

Hvis du skal giftes eller har delebørn

Når du bliver gift med din partner, bliver de automatisk din nærmeste pårørende. Det er ikke nødvendigvis tilfældet, når I som par lever sammen, men ikke er gift. 

Har du børn fra tidligere forhold eller delebørn, du ønsker at ligestille, er det særligt relevant, at du tilpasser, hvem du ønsker at begunstige, og hvor meget de hver især skal have.

Opret et testamente

Alt det, der ikke er en del af din pensionsordning, bliver fordelt efter arveloven, når du dør. Ønsker du, at din arv bliver fordelt på en anden måde, skal du oprette et testamente. Det kan du i mange tilfælde gøre hurtigt, nemt og gratis med vores digitale testamenteløsning.

Når du får en partner, kan du med et testamente sikre dig, at vedkommende arver dig, når du dør. På den måde undgår du arvestridigheder, da de juridiske forhold er på plads, og der ikke er nogen tvivl om, hvem der skal arve dig.

Hvis du skal giftes eller har delebørn

Når du bliver gift med din partner, bliver de automatisk din nærmeste arving. Det er ikke tilfældet, når I som par lever sammen, men ikke er gift.

Har du børn fra tidligere forhold eller delebørn du gerne vil ligestille, er det særligt relevant, at du tilpasser, hvem der skal arve dig, og hvor meget de hver især skal have. På den måde undgår du arvestridigheder, da de juridiske forhold er på plads, og der ikke er nogen tvivl om, hvem der skal arve dig.

Søg rådgivning når du er i tvivl

Har du brug for hjælp til at sikre dig, at du er dækket tilstrækkeligt af dine forsikringer, og at de rigtige får udbetalingerne fra din pensionsordning, når du får en partner, kan du altid kontakte vores rådgivere.

Andre relevante livsændringer

I får børn

Få tegnet de nødvendige forsikringer og sørg for, at I har sikret familien, hvis der sker noget uforudset.

I overvejer at købe bolig

Sørg for, at I har sikret hinanden tilstrækkeligt, hvis der sker noget uforudset.

Du overvejer deltid

Forhold dig til, hvordan du sammen med din partner fortsat sikrer dig en tilstrækkelig opsparing som pensionist.