Forsikringer mod det uforudsete

I årene, hvor du sparer op til pension, er det vigtigt, at du kan være tryg ved, at du og dine nærmeste kan klare jer økonomisk, hvis der sker noget uforudset. Som en del af din pensionsordning har du derfor forsikringer, der dækker, hvis der sker ændringer i dit helbred, eller du dør, før du går på pension. 

Din pensionsordning består ud over en opsparing til fremtiden også af forsikringer, der sikrer dig her og nu, hvis der sker ændringer i dit helbred. Du kan løbende gøre brug af din sundhedsordning til at forebygge og behandle mindre problemer, mens dine øvrige forsikringer dækker dig, hvis du bliver ramt af alvorlige helbredsproblemer.

Du er som standard godt dækket af dine forsikringer, men fra første dag og i takt med at dit liv ændrer sig, bør du tage stilling til, om de fortsat passer til dine behov. Så kan du være tryg ved, at du og dine nærmeste ikke behøver at går fra hus og hjem, hvis du eller dine børn bliver ramt af en kritisk sygdom, eller du får nedsat din evne til at arbejde.

På siden her finder du en oversigt over alle de forsikringer, du kan blive dækket af som en del af din pensionsordning. Nogle har du som standard, mens andre skal tilvælges. For hver forsikring kan du læse om, hvordan du er dækket som standard, og hvordan den kan tilpasses.

Omfattede medlemmer

Siden er kun relevant for dig, der har pensionsordningen Alfa og indbetaler mere end 1.500 kroner om måned til din pensionsopsparing.

Hvis det ikke er tilfældet, kan du se, hvad der gælder for dig under regler for din pension.

Kvinde på cykelbro

Hvis du får fysiske eller psykiske gener

Du har som standard adgang til vores sundhedsordning. Ordningen har fokus på at forebygge både fysiske og psykiske gener, så du får de bedste forudsætninger for et sundt og godt liv.

Med ordningen har du blandt andet adgang til læge-hotline samt behandling hos psykologer, fysioterapeuter og kiropraktorer.

Du kan også tilkøbe en sundhedsordning til din partner og dine børn. Ligesom I alle kan toppe sundhedsordningen op, så I kan blive undersøgt og behandlet på privathospital/-klinik.

Hvis du eller dine børn får en kritisk sygdom

Du har som standard en forsikring, der sikrer dig en skattefri engangsudbetaling på 150.000 kroner, hvis du bliver ramt af en kritisk sygdom.

Har du børn, kan du tilvælge forsikringen kritisk sygdom for børn, der sikrer dig en udbetaling, hvis dine børn under 18 år bliver ramt af en kritisk sygdom.

Hvis du får nedsat din erhvervsevne

Du har som standard en forsikring, der sikrer dig en månedlig udbetaling, der svarer til 50 procent af din løn, hvis du får nedsat din erhvervsevne med mindst halvdelen inden for dit fag.

Har du børn, kan du tilvælge forsikringen børnepension ved nedsat erhvervsevne, der sikrer dem en årlig udbetaling indtil de fylder 21 år, hvis du får nedsat din erhvervsevne.

Hvis du dør før du går på pension

Du har som standard en forsikring, der sikrer, at dine nærmest får en engangsudbetaling, der svarer til tre gange din årsløn før skat, hvis din pensionsopsparing er mindre end dette beløb.

Har du børn, kan du tilvælge forsikringen børnepension ved død, der sikrer dine børn en årlig udbetaling, hvis du dør, inden de er fyldt 21 år.