Et panel af uafhængige dommere under PRI (Principles for Responsible Investment) har nomineret AkademikerPensions arbejde med menneskerettigheder i investeringer til en pris.

”Det er meget fornemt, og vi er selvfølgelig stolte af den anerkendelse, der ligger i denne nominering”, siger administrerende direktør, Jens Munch Holst. 

Det er helt specifikt vores arbejde med at integrere menneskerettigheder i forskellige aktivklasser og den samlede investeringsstrategi samt vores aktionærforslag til Meta og Mærsk i 2024.

  • Læs om vores aktionærforslag hos META
  • Læs om vores aktionærforslag hos Mærsk

”Vi har arbejdet fokuseret med ansvarlige investeringer i årevis, fordi vores medlemmer har høje forventninger til os på dette punkt, og derfor er det selvfølgelig rart at blive bekræftet af en af verdens førende organisationer på området,” siger Jens Munch Holst.

Prisen fokuserer på handling på menneskerettighedsområdet indenfor FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv (UNGP) og OECD’s retningslinjer for multinationale selskaber på tværs af investeringspraksisser.

Prisen gives til dem, der udviklet og implementeret innovative, handlekraftige og transparente praksisser i og af investeringssektoren.

De andre nominerede i kategorien er BMO Global Asset Management for deres arbejde med oprindelige folks rettigheder, First Sentier Investors for deres arbejde med at stoppe slaveri og trafficking, Redwheel for deres arbejde med at lave et toolkit til investorer, og Swedbank for deres arbejde med børns rettigheder.

Udover menneskerettigheder, så uddeler PRI også priser indenfor innovation af ansvarlig investeringsstrategi, systematisk aktivt ejerskab, klimaforandringer og biodiversitet. Blandt de nominerede i de forskellige kategorier er verdens førende ansvarlige investorer, der udmærker sig på forskellige felter indenfor ansvarlige investeringer.

Vinderne bliver offentliggjort 8. oktober.

Hvad er PRI?

PRI er verdens førende fortaler for ansvarlige investeringer. PRI arbejder for:

  • at forstå investeringsimplikationerne af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) faktorer;
  • at støtte sit internationale netværk af investorunderskrivere i at inkorporere disse faktorer i deres investerings- og ejerskabsbeslutninger.

PRI handler i de langsigtede interesser:

  • af sine underskrivere;
  • af de finansielle markeder og økonomier, hvor de opererer;
  • og i sidste ende af miljøet og samfundet som helhed.

PRI er uafhængig. Det opfordrer investorer til at bruge ansvarlige investeringer til at forbedre afkast og bedre håndtere risici, men opererer ikke for egen profit; det engagerer sig med globale politikere, men er ikke tilknyttet nogen regering; det støttes af, men er ikke en del af, De Forenede Nationer.

Kilde: https://www.unpri.org/about-us/about-the-pri

Halvårsafkast på 9,3 procent: Tech-giganter i front

Globale aktier og især selskaber som Nvidia, Microsoft og Apple har haft seks forrygende aktiemåneder.

Tredje tur med Toyota: Tale og en tur i japansk tv

Den japanske bilgigant mærker på den hårde måde, at aktivt ejerskab er en langvarig proces.