A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Bestyrelsen i AkademikerPension besluttede på bestyrelsesmødet den 7. marts 2019, at det skal være slut med at investere i tobaksindustrien. De 240 millioner kroner, som AkademikerPension havde investeret i forskellige tobaksfirmer, er nu investeret andre steder. 

Efter længere tids debat besluttede bestyrelsen i AkademikerPension i 2019, at det skal være slut med at investere i tobaksindustrien. 

Investeringer i tobak har været diskuteret i offentligheden i flere år og været et særligt fokusområde i AkademikerPension i hele 2018. Tobak har historisk givet stabile og høje afkast, og den dimension skal enhver ansvarlig pensionskasse naturligvis have med i betragtningerne. 

Udover at fremstille og sælge et yderst sundhedsskadeligt produkt bliver tobaksindustrien ofte kritiseret for skadelige arbejdsforhold, ulovligt børnearbejde, problematisk lobbyadfærd og aggressive søgsmål mod myndighederne i udviklingslandene, der forsøger at begrænse salget og markedsføringen af tobak. Disse elementer har også været med i beslutningen om at sige farvel til tobaksindustrien. 

Tobak udgjorde 0,21% af AkademikerPensions samlede portefølje, og frasalget blev effektueret i oktober 2019. 

Vi siger til, når noget er vigtigt

Hvis du giver os din e-mail, så sørger vi for, at du altid er orienteret omkring dine muligheder i forhold til din pension, når det er relevant for dig.