A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Tid til grøn og ansvarlig forretning

Som aktive ejere går vi i dialog med selskaberne for at presse på for positiv forandring.

For at få mest mulig indflydelse ud af vores ressourcer retter vi et særligt fokus mod udvalgte emner og temaer, som Klima og omstillingen til en CO2-neutral økonomi arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, ansvarlig skat, anti-korruption og god selskabsledelse.

Data fra diagram
Strategi, risici og kommunikation 18%
God selskabsledelse 41%
Sociale spørgsmål 19%
Miljø 22%

Som aktive ejere går vi i dialog med selskaberne for at presse på for positiv forandring. For at få mest mulig indflydelse ud af vores ressourcer retter vi et særligt fokus mod udvalgte emner og temaer, som Klima og omstillingen til en CO2-neutral økonomi arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, ansvarlig skat, anti-korruption og god selskabsledelse.

Dialog om udvalgte emner

AkademikerPension investerer i mere end 7.000 selskaber og presser på for, at de bidrager så hurtigt og effektivt til den grønne omstilling som muligt.

Eksempler på dialoger

Danske Bank

Løbende opfølgning og vurdering. AkademikerPension fortsætter som kritisk, aktiv ejer i Danske Bank og følger bankens sager og tiltag til dørs.

Mærsk

Løbende opfølgning.

Samsung

Løbende opfølgning. Opfølgning forventes inden udgangen af 4. kvartal 2021

BHP

AkademikerPension vil løbende følge op overfor BHP vedrørende selskabets direkte og indirekte lobbyaktiviteter samt selskabets klimaaftryk. Næste opdatering ventes at finde sted i juli 2021.

JBS

Løbende opfølgning. Der er aftalt møde med selskabet igen i januar 2022.

DSV

AkademikerPension mødes med DSV Panalpina i løbet af 4. kvartal 2021 som opfølgningen på den hidtidige dialog om rapportering af klimarelaterede risici og muligheder og gennemsigtighed om skat.

Matas

AkademikerPension vil i perioden frem til generalforsamlingen 2021 indgå i dialog med bestyrelsen i Matas med henblik på konkretisering af vores ønsker til den kommende vederlagspolitik.

Chr.Hansen

Resultatet af Chr.Hansens vurdering af muligheden for øget gennemsigtighed med hensyn til skattebetaling afventes med stor interesse. Denne ventes at blive offentliggjort senest i 3. kvartal 2021.

Coloplast

Dialogen fortsættes. AkademikerPension ser frem til resultatet af Coloplasts vurdering af muligheden for øget gennemsigtighed med hensyn til skattebetaling. Denne ventes at blive offentliggjort senest i 3. kvartal 2021.

Afsluttede dialoger

Macquarie Group

Efter grundige undersøgelser og dialog med selskabet besluttede AkademikerPension at ophæve karantænen i juni 2019.

Vale

Efter grundige undersøgelser besluttede AkademikerPension i juni 2019 at ekskludere Vale.

Exxon

På baggrund af analysens konklusioner besluttede AkademikerPension i september 2019 at ekskludere Exxon.

Chevron

På baggrund af analysens konklusioner besluttede AkademikerPension i september 2019 at ekskludere Chevron.

DFDS

AkademikerPension solgte i løbet af 2020 alle aktier i DFDS, og på den baggrund er der ikke aktuelle planer om fortsat dialog.

Årsbreve til danske selskaber

Vi siger til, når noget er vigtigt

Hvis du giver os din e-mail, så sørger vi for, at du altid er orienteret omkring dine muligheder i forhold til din pension, når det er relevant for dig.