Hvis du har en dækning ved visse kritiske sygdomme, kan du få udbetalt et skattefrit engangsbeløb, hvis du får konstateret en kritisk sygdom. Eksempler på sygdomme, der er dækket:
- Blodprop i hjertet
- De fleste ondartede kræftformer
- Dissemineret sklerose
- Hjerneblødning eller blodprop i hjernen (apopleksi)
- Muskelsvind
- Nyresvigt
- Parkinsons sygdom
Du skal være opmærksom på, at du også kan være berettiget til invalidepension eller bidragsfritagelse.
Får du konstateret en anden kritisk sygdom minimum tre måneder efter den første, er du som hovedregel berettiget til endnu en engangsudbetaling. Hvis den første udbetaling sker ved accept på venteliste, bliver de tre måneder regnet fra operationstidspunktet.
Hvis du har en gruppeforsikringssum, bliver de penge, du får udbetalt, hvis du får en kritisk sygdom, modregnet i en gruppeforsikringssum ved død, hvis dødsfaldet sker mindre end tre måneder efter, at diagnosen for en kritisk sygdom er stillet.
Hvis sygdommen er diagnosticeret, inden dækningen blev indført, eller før du blev optaget hos os, er du ikke omfattet af forsikringen.
Hvis du ikke har en gruppeforsikring og er selvbetaler eller ønsker at forhøje dækningen for visse kritiske sygdomme, dækker forsikringen ikke en kritisk sygdom, der viser symptomer indtil to måneder efter dækningen eller ændringen er trådt i kraft.
Kontakt med Sundhedsdatastyrelsen
Vi giver hver måned Sundhedsdatastyrelsen besked om, hvilke medlemmer, der er dækket af forsikringen. Herefter samkører Sundhedsdatastyrelsen vores data med de diagnoser, der er registreret i Landspatientregistret.
I de tilfælde, hvor der er sammenfald mellem forsikrede medlemmer og patienter, sender Sundhedsdatastyrelsen et brev til patienterne og opfordrer dem til at kontakte deres forsikrings- eller pensionsselskab. Brevet fra Sundhedsdatastyrelsen er ment som en ekstra sikkerhed for, at man husker sin forsikring.