A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Brænder du for ansvarlige investeringer? Og kunne du tænke dig at blive en del af en investeringsafdeling, hvor kerneopgaven er at levere et højt afkast på et ansvarligt grundlag? Så er det dig, vi søger.

AkademikerPension vil være frontløber inden for ansvarlige investeringer, og lige nu søger vi en ESG Manager til vores team for ansvarlige investeringer, der med dig vil tælle fire specialister.

Om jobbet
ESG-teamet er en integreret del af AkademikerPensions investeringsafdeling, der forvalter medlemmernes opsparing gennem en blanding af intern og ekstern forvaltning. ESG-teamet arbejder tæt sammen med de respektive investeringsteams inden for noterede aktier, obligationer, infrastruktur, private equity og ejendomme.

Du vil som ESG Manager bidrage til at sikre implementeringen af AkademikerPensions politik for ansvarlige investeringer i både de internt og eksternt forvaltede porteføljer.

Du vil referere til chefen for ansvarlige investeringer og CSR.

Arbejdsopgaverne spænder bredt inden for ESG, herunder:

 • Regelmæssig rating og monitorering af AkademikerPensions eksterne kapitalforvalteres arbejde med ansvarlige investeringer.
 • ESG vurdering af nye unoterede investeringsfonde som input til investeringskomitéens beslutningsgrundlag. 
 • Aktivt ejerskab og dialog med selskaber om ESG.
 • Strategiudvikling og prioritering af indsats.
 • Standpunktspapirer om ESG-emner.
 • Dokumentation af indsats løbende samt årlig rapportering.
 • Investorsamarbejderne UN-Convened Net-Zero Asset Owner Alliance, FN’s Global Compact, PRI og Climate Action 100+.

Om dig

 • Du har en relevant længere videregående uddannelse.
 • Du har specialistviden inden for ESG og ansvarlig virksomhedsadfærd.
 • Du har kendskab til forskellene i sprog og kutyme mellem aktivklasser og gerne konkret erfaring med noterede og/eller unoterede investeringer.
 • Du har viden om, hvordan man omsætter Paris-aftalen og de internationale retningslinjer for ansvarlig virksomhedsadfærd fra IFC, FN og OECD til praksis i forskellige aktivklasser.
 • Du er videbegærlig og sætter dig lynhurtigt ind i nye fagområder.
 • Du har stærke analyse-, kommunikations- og tværfaglige samarbejdsevner.
 • Du er stærk skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk.
 • Du brænder for at gøre en forskel – og har fagligheden til at lykkes med det.

Vi er åbne for ansøgninger fra kandidater med både kortere og lang erfaring.

Det tilbyder vi
Vi tilbyder dig at blive en del af et professionelt investeringsmiljø med høj faglighed, attraktive ansættelsesvilkår og mulighed for at udvikle dine kompetencer yderligere inden for ansvarlige investeringer.

Du bliver en del af en stærk og dynamisk investeringsafdeling med godt 150 milliarder kroner under forvaltning og 150.000 medlemmer. Du har samtidig mulighed for at sparre med de øvrige specialister inden for ESG og CSR, der alle har indgående erfaring og noget på hjerte.

Fordi AkademikerPension har nogle af Danmarks mest engagerede, aktive og samfundsbevidste medlemmer, har vi et stærkt fundament for arbejdet med at indtænke ansvarlighed og bæredygtighed i forvaltningen.

AkademikerPension er samtidig lidt som en stor familie, og mantraet er, at det også skal være sjovt at gå på arbejde.

Ansøgningsfrist og samtaler
Har du lyst til at blive en del af vores team, så send din ansøgning via akademikerpension.dk/job

Ansøgningsfristen er den 18. oktober kl. 12. Vi forventer at afholde samtaler i november med start hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte vores chef for ansvarlige investeringer og CSR, Troels Børrild, på telefon: +45 3915 0188 eller e-mail: trb@akademikerpension.dk

Du kan læse, hvordan vi behandler dine persondata på akademikerpension.dk/privatlivspolitik

Kort om AkademikerPension
AkademikerPension er en medlemsejet pensionskasse for godt 150.000 akademikere. Fra 2009 til 2020 har medlemmer i AkademikerPension f fået et gennemsnitligt afkast på 8,9 procent om året.

AkademikerPension forvalter knap 150 milliarder kroner, og vores vision er at skabe et højt afkast på et ansvarligt grundlag. Derfor understøtter vores investeringspolitik blandt andet den globale klimaaftales målsætning om maksimalt 1,5 graders global opvarmning.

AkademikerPension værdsætter diversitet og opfordrer alle, der matcher jobbeskrivelsen, til at søge uagtet køn, alder, nationalitet, etnicitet eller andet.

Ansøgningsfrist: 18. oktober 2021

Sådan søger du jobbet

Send din ansøgning og CV, så ser vi, om du måske er vores nye kollega.

Vi siger til, når noget er vigtigt

Hvis du giver os din e-mail, så sørger vi for, at du altid er orienteret omkring dine muligheder i forhold til din pension, når det er relevant for dig.