A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

AkademikerPension er en medlemsejet pensionskasse for 150.000 akademikere, hvor ejere og medlemmer er de samme. Det betyder, at alt overskud tilhører medlemmerne.

Som medlem af AkademikerPension er du ikke bare et CPR-nummer i en pensionskasse. Du er en vigtig del af et fællesskab. Ikke blot bliver alle pensionskronerne investeret i en fælles pulje for at minimere risikoen. Vi har også en stærkere stemme sammen til at vægte ansvarlighed i vores investeringer.

Mød din pensionskasse

Hvert år afholder vi generalforsamling, hvor du også kan stille forslag og afgive din stemme. Derudover kan du møde os til en række arrangementer gennem året, blandt andet til vores dialogmøder.


En del af et stærkt fagligt fællesskab

I dag arbejder AkademikerPension tæt sammen med det faglige bagland for at påvirke samfundspolitikken og sikre vores medlemmer de bedste vilkår for deres pension - både nu og i fremtiden. Det faglige bagland består af:

Vi investerer ansvarligt

Vi arbejder for at fremme den grønne omstilling og FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Konkret betyder det, at vores 150.000 medlemmers 150 milliarder pensionskroner skal investeres ansvarligt, så de får den bedste pension.

Billede af Janne Gleerup

Bestyrelsen i AkademikerPension

Der sidder 10 medlemmer i AkademikerPensions bestyrelse, hvor halvdelen består af menige medlemmer, som du er med til at vælge ind til bestyrelsesvalg hvert andet år.

Og det er netop bestyrelsen, der fastlægger AkademikerPensions overordnede strategiske rammer og de tilknyttede aktiviteter. Med andre ord har du indflydelse på pensionskassens fremtid.

Seneste nyheder

Arbejdstagerrettigheder

Styrket fokus på arbejdstagerrettigheder

For at gøre en forskel og beskytte vores investeringer mod unødige risici, deltager vi i to nye internationale samarbejder.

Computerproblemer

Vi undskylder for problemer med nyt IT-system

Vi knokler på høj­tryk for at løse situationen.

Indbetal ekstra til din pension inden nytår

I år kan du få skattefradrag på op til 59.200 kroner, hvis du indbetaler dem til ratepension.