A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Hvis HC Andersen havde skrevet det her, ville han have skrevet "så store som Storebæltsbroen".

For sammen med PKA, PenSam, Lærernes Pension og norske Storebrand investerer vi små tre milliarder kroner i en tysk havvindmøllepark. Helt konkret sker investeringer gennem AIP, som er en dansk investeringsforvalter dedikeret til investering i energi og infrastruktur.

Parkens 64 vindmøller bliver hver især højere end pylonerne på Storebæltsbroen og kommer til at kunne levere strøm til mere end en million tyske husstande, når den efter planen står færdig i 2026.

"FN’s seneste klimarapport viser et enormt behov for en grøn omstilling. Derfor er jeg yderst tilfreds med, at AIP igen er med i en investering, der sikrer grøn strøm, og som matcher vores ansvarlighedspolitik", siger vores administrerende direktør, Jens Munch Holst

Læs meget mere om vores engagement i AIP her: https://akademikerpension.dk/nyheder/vi-skyder-milliarder-i-groent-samarbejde/ 

stemme nej

Vi holder skarpt øje med de danske bestyrelser

På 65 procent af årets danske generalforsamlinger stemte vi imod en eller flere kandidater til bestyrelsen.

solcellepark

Vi investerer 500 millioner kroner i ny klimafond

Pengene går til udvikling af vind- og solenergi i Europa.

Mød os på Folkemødet

Vi har i år arrangeret tre spændende debatter på Folkemødet på Bornholm, og vi deltager i fire andre debatter.