A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Inden længe investerer vi endnu flere penge i klimavenlige projekter. Bestyrelsen i AkademikerPension har nemlig godkendt et indskud på næsten 2,5 milliarder kroner i klima- og infrastrukturfonden, AIP, i samarbejde med PKA og PenSam.

I alt kommer fonden til at råde over 30 milliarder kroner, som langt overvejende bliver investeret klimavenlige projekter med lav risiko. Det bliver eksempelvis solcelle- og vindmølleparker samt projekter inden for infrastruktur, som bidrager positivt til samfundsudviklingen.

”Det her er lige den type samarbejde, vi ønsker. Vi forventer et godt afkast, og ved at gå sammen med dygtige samarbejdspartnere mindsker vi omkostningerne. Samtidig bliver det ansvarlige og klimavenlige investeringer. Så vores motto om, at afkast og ansvarlighed skal gå hånd i hånd, rimer fuldstændig på det her samarbejde”, siger vores administrerende direktør, Jens Munch Holst.

De 2,5 milliarder kroner er dog kun begyndelsen. Jens Munch Holst forventer, at investeringen fra AkademikerPension kommer op i nærheden af mindst 10 milliarder kroner i år 2030.

”Når vi puljer en masse kapital, kan vi være med til at investere i projekter, som vi ikke ville kunne investere i, hvis vi blot var os selv. Og samtidig sætter det her også skub i vores egne grønne investeringer”, siger Jens Munch Holst, som understreger, at investeringerne bliver langsigtede med en tidshorisont på 20-30 år.

Forventer at være med i flere fonde

AIP har forvalter allerede en eksisterende fond med investeringer i blandt andet seks europæiske havvindmølleparker, tre vindmølleparker på land i henholdsvis Sverige og USA samt fire store solcelleparker i Californien og Texas. Disse investeringer leverer grøn strøm til hvad der svarer til 2,2 millioner husstandes forbrug og sparer mere end tre millioner ton CO2 om året.

AkademikerPension kommer med i den nye AIP Infrastructure II, som kommer til at have en pulje på cirka 30 milliarder kroner.

”Vi har valgt at partnere op med AIP, fordi ejerne (PKA, PenSam og norske Store Brand) har samme tilgang til afkast og ansvarlige investeringer som os. Så for os er de nogle perfekte samarbejdspartnere. Og netop ved at samarbejde og pulje en masse kapital kan vi i fællesskab virkelig være med til at sætte skub i den grønne udvikling ”, siger Jens Munch Holst.

Meningen er, at samarbejdet med AIP løbende bliver udbygget med flere fonde. Og i AkademikerPension forventer vi også at være med i fond 3 og 4, som er på tegnebrættet i de kommende år.

”På den måde forventer vi at få opbygget en stor bæredygtig portefølje i et solidt og ansvarligt partnerskab”, afslutter Jens Munch Holst.

 

Faktaboks om AIP:

Klima- og infrastrukturfond ejet af PKA, PenSam og norske Storebrand

Har som mål at investere i klimavenlige og bæredygtige projekter samt i infrastruktur, som bidrager positivt til samfundsudviklingen.

AIP Infrastructure II kommer til at have en portefølje på cirka 30 milliarder kroner

Heraf bidrager AkademikerPension med cirka 2,5 milliarder kroner

AIP forventer at oprette en ny fond hver 3.-4. år

Indtil 2030 forventer AkademikerPension at bidrage med cirka 10 milliarder kroner i alt i fond 2, 3 og 4.

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.