I AkademikerPension sidder vi klar ved stemmeknappen, når den amerikanske storbank, Bank of America, den 26. april afholder generalforsamling.

Et af aktionærforslagene lyder nemlig, at banken bør justere sine udlån, så de flugter med de CO2-mål, som Det Internationale Energiagentur har opstillet. Det mål siger, at udledningerne skal være CO2-neutrale senest i 2050.

AkademikerPension støtter forslaget, da Bank of America i 2020 var en af de tre banker, der finansierede mest fossil energi. Og banken er også fremhævet som én af ”the dirty dozen”.

”Hvis vi skal nå Paris-aftalens mål om en maksimal temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader, bliver vi nødt til at få stoppet de store bankers finansiering af fossile projekter. Og her har Bank of America et stort potentiale”, siger vores direktør, Jens Munch Holst.

Banken er dog ved at sætte bindende klimamål og har sidste år meldt sig ind i Net-Zero Banking Alliance, hvis mål også sigter mod at medlemmernes porteføljer er CO2-neutrale senest i 2050.

”Det er kun godt, at bankens ledelse begynder at bevæge sig i den rigtige retning, og vi kommer til at følge med på sidelinjen for at sikre os, at den også leverer, hvad den lover”, siger Jens Munch Holst.

AkademikerPension har pt. investeret 87 millioner kroner i Bank of America.

 

Vi har tidligere presset en storbank til grøn omstilling. Klik her og læs historien

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.