A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

For anden gang på få år investerer vi sammen med vores partnere i infrastrukturfonden, AIP, i moderne elektriske tog i Storbritannien.

Helt konkret overtager AIP en del af Cross London Trains, der samlet tæller 115 togsæt af typen Siemens Desiro City Class 700. Togene er 100 % elektriske og kører på Thameslink-jernbanen, en af travleste pendlerruter til og fra Londons centrum.

Med investeringen er parterne sikret et langsigtet stabilt afkast samtidig med, at de bidrager til mere klimavenlig kollektiv transport i en af verdens mest trafikerede storbyer.

"Det her er lige den type investering, vi ønsker gennem AIP. Vi forventer et stabilt afkast, og samtidig er det en ansvarlig og klimavenlig investering. Så vores motto om, at afkast og ansvarlighed skal gå hånd i hånd, rimer fuldstændig på den her investering", siger vores investeringschef, Anders Schelde.

Minimum 20 års leasing

Cross London Trains er en af de største samlinger af togsæt i Storbritannien. De 115 elektriske tog blev bestilt som en del af et større projekt fra den engelske stat, der samlet har investeret over 500 milliarder kroner i at gøre Storbritanniens jernbaner mere klimavenlige og fremtidssikrede.

Cross London Trains har en leasingaftale på minimum 20 år garanteret af den engelske stat, og der er samtidig indgået en langsigtet vedligeholdelsesaftale med leverandøren af togene, Siemens. Togsættene blev leveret i 2018 og har været i drift på strækningen siden da.

Investeringen er AIP Managements anden investering i britisk togdrift. I 2020 investerede forvalteren i 30 % af Agility Trains East, der udlejer tog til forbindelsen East Coast Main Line, som forbinder den britiske hovedstad London med Edinburgh og Glasgow i Skotland.

Læs også: Vi skyder milliarder i grønt samarbejde

Tog - arkivbillede

Fakta om AIP

Klima- og infrastrukturfond ejet af PKA, PenSam og norske Storebrand

Har som mål at investere i klimavenlige og bæredygtige projekter.

AIP Infrastructure II kommer til at have en portefølje på cirka 30 milliarder kroner

Heraf bidrager AkademikerPension med cirka 2,5 milliarder kroner

AIP forventer at oprette en ny fond hver 3.-4. år

Indtil 2030 forventer AkademikerPension at bidrage med cirka 10 milliarder kroner i alt i fond 2, 3 og 4.

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.