Herunder kan du få et overblik over de 13 kandidater, der stiller op til bestyrelsesvalget. Under hver kandidat finder du en kort tekst om, hvorfor du skal stemme på dem.

Vil du læse kandidaternes fulde argumenter, skal du logge ind på stemmemodulet.

Stig Christian Herluf Scavenius Andersen

Med en baggrund som cand.mag., adm. direktør og professionel bestyrelsesformand kan jeg bidrage med strategi, forretningsudvikling, investeringer og ledelse af direktionen på medlemmernes vegne. Mit fokus er en tryg alderdom, der er både rimelig og værdig, attraktiv vækst i afkast, balanceret grøn omstilling og bæredygtighed. Værdier skal forvaltes med værdier

Pia Risør Bjerre

Jeg er kandidat for klimabevægelsen og vil arbejde for, at AkademikerPension fortsat investerer klogt, grønt og bæredygtigt, samt for at flere unge engageres i, hvordan deres penge er investeret og hvilke forsikringer, de har. Til hverdag arbejder jeg med ledelsesudvikling i Finansministeriet og er bestyrelsesformand for De grønne pigespejdere.

Hanne Brodersen

At udvise ansvarlighed for vores efterkommere og sikre lønsomhed for vores medlemmer. Så enkelt er min motivation for at stille op til valget. Dertil kommer, at jeg siden gymnasiet har været aktiv i bestyrelser, og i dag med to bestyrelsesposter stadig er aktiv på den front. Jeg brænder ganske enkelt for at gøre en både mærkbar og målbar forskel - også i bestyrelseslokalet.

Andreas Brogaard Buhl

Stem på mig, hvis du gerne vil fremme impact investeringer, som både giver et godt afkast og har positive samfundseffekter. Jeg vil arbejde utrætteligt for, at vi i AkademikerPension skaber anstændige jobs, et sundt arbejdsmiljø og en renere natur samtidig med høje afkast, en stram risikostyring og et aktivt engageret ejerskab.

Per Clausen

Mit fokus i AkademikerPension er primært at sikre, at vores investeringspolitik medvirker til at løse klima- og miljøudfordringer. Vi er på vej, men vi er slet ikke i mål. Det er vigtigt, vi inddrager medlemmerne og lytter til deres input. Det handler både om generalforsamlingen og andre former for dialog.

Hans Hansen

Pensionisterne bør være repræsenteret. Jeg vil arbejde for, at bestyrelsen har langt stærkere fokus på størrelsen af afkastet som det helt centrale. Jeg finder det kritisk, at AkademikerPension i 2023 pr. 1. november må konstatere et afkast indtil dato på ca. 0 procent. Og efter 2022 med afkast på minus 11,6 procent.

Lars Høyer Holmqvist

Mit program er de klassiske akademiske dyder: Saglighed, ordentlighed og fornuft. 1. Flere investeringspuljer - mere frihed 2. Mindre politik - mere investering 3. Mulighed for frit at kunne vælge aldersprofil 4. Nej tak til Greenwashing 5. Fokus på kerneydelsen 6. Vi skal have den laveste omkostningsprocent i branchen

Finn Hartvig Nielsen

Afkastet styrtdykker og frasalg er blevet hovedaktiviteten i AkademikerPension. Jeg vil arbejde for en pensionskasse, der er transparent omkring medlemmernes pension og forener ønsket om et godt afkast med ansvarlige investeringer. Jeg er 44 år, fra Odense, årsvikar ved Høng Gymnasium og matematikstuderende ved SDU. Underviser i fagene kinesisk, samfundsfag og erhvervsøkonomi.

Lars Bjarne Nielsen

Jeg er cand.scient. i biokemi og matematik og har arbejdet som bioteknolog og gymnasielærer. Vi skal have en ansvarlig grøn omstilling, men AkademikerPensions afkast skal markant forbedres! Afkastet pr 30.9.23 i en anden akademisk kasse, P+ Bæredygtig, er på 8,5 procent, mens vores til sammenligning er på 0 procent.

Birthe Rusike

Din pension skal forvaltes for dig, ud fra dine interesser i AkademikerPensions store fællesskab, af en kompetent, upartisk og uvildig bestyrelse. Jeg er bestyrelsesuddannet og har siden 2014 været professionelt bestyrelsesmedlem i lokale sparekasser, fra 2019 som næstformand. Jeg kæmper for, at vi laver fælles investeringer under ordnede, lovlige forhold.

Gülay Sahin

Demokratisk dialog med medlemmerne, en fleksibel og anstændig pensionsordning, der giver det enkelte medlem den bedste og mest solidariske rådgivning - og som er så grøn, transparent og administrativt billig som muligt! Det er min hjertesag. Afkastet skal forbedres markant.

Lise Møller Schilder

Jeg er kandidat for klimabevægelsen og vil arbejde for etiske investeringer og højt afkast. Oven i dette er der behov for mere gennemsigtighed til medlemmerne. Jeg er journalist i dag, men har tidligere været ansvarlig for pension og forsikring i KL’s overenskomster. Uddannelse: cand.comm. i journalistik og offentlig administration.

Pernille Wahlgren

Jeg er erfaren investor. Mit konsulentfirma Birk & Wahlgren hjælper folk med selv at skabe økonomisk frihed via bæredygtige etiske aktieinvesteringer. Mine hovedmål: Styr på udgifterne - få det maksimale ud af vores pension. Aktivt ejerskab - vi skal holde virksomhederne på tæerne mht. bæredygtighed. Dig i centrum. Det er bæredygtig pension.

Krav til kandidaterne

Alle kandidater skal:

  • være medlem i AkademikerPension.
  • være myndig.
  • være anbefalet af mindst 25 andre medlemmer (kaldet stillere).
  • have en suppleant, der også er medlem i AkademikerPension.
  • opfylde Finanstilsynets krav om hæderlighed og egnethed, ”Fit and Proper”.