I forbindelse med Coloplasts regnskab er der landet en kæmpe fjer i vores hat.

For Coloplast har netop besluttet, at selskabet vil begynde at rapportere land-for-land skattebetaling.

I december sidste år stillede vi sammen med LD Fonde netop forslag om muligheden for land-til-land skattebetaling på selskabets generalforsamling. Og nu oplyser Coloplasts ledelse, at den vil begynde denne rapportering.

Det er en stor sejr for vores måde at drive aktivt ejerskab på, hvor vi bruger vores aktionærkræfter på at skabe forandring mod større gennemsigtighed.

Og så er vi spændte på, om beslutningen danner præcedens hos Chr. Hansen, GN Group, Carlsberg og FLSmidth, hvor vi også stillede samme forslag som hos Coloplast.

Transparens er vejen frem

Flere selskaber er modstandere af at skulle offentliggøre, hvilken skat de betaler i hvert af de lande, de opererer i. De siger selv, at de er bange for at konkurrenterne kan kigge dem i kortene.

Men til det siger vores investeringschef, Anders Schelde:

”Jeg tror nu mere, det handler om, at de er bange for at informationerne kan blive misforstået og misbrugt i pressen og derved skade deres brand, men den position holder ikke i 2021. Vejen frem er øget transparens, så presse og offentlighed kan blive klogere på dette, og vi kan lægge pres på de selskaber, som vitterlig er for smarte med skatten”.

Herfra skal der i hvert fald lyde stor ros til Coloplasts ledelse for at tage denne beslutning.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.