Med vores investeringssamarbejde i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er AkademikerPension med i et stort og nyt havvindmølleprojekt ud for USA's østkyst.

Helt konkret har CIP sammen med Vineyard Offshore og Copenhagen Offshore Partnersvundet et udbud om at udvikle 1,3 GW havvind.

Projektet med navnet "Excelsior Wind" vil skabe tusindvis af arbejdspladser, forsyne mere end 700.000 hjem med strøm og undgå op til 1,1 millioner tons årligt i kulstofforurening, hvilket svarer til årligt at fjerne 225.000 biler fra vejene.

Helt konkret sker investeringen gennem CIP’s fond 4, hvor vi i AkademikerPension har givet tilsagn om i alt 670 millioner kroner til fonden.

"Afkast og ansvarlighed er en hjørnesten hos os, og denne investering passer lige ned i den sætning", fortæller vores administrerende direktør, Jens Munch Holst.

Læs meget mere om investeringssamarbejdet med CIP her: https://akademikerpension.dk/nyheder/akademikerpension-med-i-gigantisk-klimainvestering/ 

Frihedsgudinden i New York

AkademikerPension til Microsoft: Hvor betaler I skat?

Endnu engang forsøger vi at få et af verdens største tech-selskaber til at være transparent omkring dets skatterapportering.

Billede af afkast grafer

Flotte historiske afkast netop offentliggjort

Tallene viser med al tydelighed, at vores medlemmer de sidste 10 år har fået nogle af branchens bedste afkast. Men vi hviler ikke på laurbærrene, og et svagt 2022 har vist, at der er behov for en ny tilgang.

Slides fra webinar om vores nye produkt Alfa

Her kan du se slides fra webinaret tirsdag den 28. november.