Sammen med en gruppe på i alt 29 investorer er AkademikerPension gået med i et initiativ, der skal tage en åben dialog med Brasiliens ambassader i 10 lande for at stoppe den hastige fremmarch i rydningen af Amazonas-regnskoven. Senest har regeringen i Brasilien i ly af Corona-krisen prøvet at presse nye love igennem, som vil kunne øge skovrydningen.

Fra Danmark er AP Pension, Nordea Asset Management og AkademikerPension med. Der er nu sendt et brev direkte til den brasilianske ambassade i Danmark. I brevet redegøres for de tre investorers kritiske synspunkter, og der opfordres til dialog og et direkte møde med ambassadøren.

Investeringschef i AkademikerPension, Anders Schelde, siger om initiativet:

”Skovrydningen i Amazonas er katastrofal for klimaet og biodiversiteten på vores klode, og i sidste ende også vores investeringer i både brasilianske aktier og statsobligationer. Vi må lægge maksimalt pres på Bolsonaros regering, så den forhåbentlig indser, hvilken uoprettelig skade den er ved at forvolde”.

Investorerne forvalter samlet set en kapital på over 24.000 milliarder kroner, og endnu flere investorer ventes at tilslutte sig initiativet.

”Når vi er så mange og repræsenterer så meget kapital, så håber jeg at det gør indtryk på politikerne i Brasilien. Vi vil holde nøje med, at der også sker noget handling, så skovrydningen aftager. Jeg er desværre ikke så optimistisk med den nuværende regering, men det er vigtigt, at vi internationalt lægger pres på”, siger Anders Schelde.

AkademikerPension har investeringer i Brasilien for i alt 792 mio.kr. per ultimo maj 2020.

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.