Igen i år væltede det ind med spørgsmål, da vi afholdt vores elektroniske generalforsamling. Hele 95 spørgsmål blev det til i løbet af eftermiddagen.

”Vi havde en utrolig god dialog med medlemmerne, og der var faktisk rekordmange spørgsmål igen i år. Det viser bare, at en elektronisk generalforsamling også kan noget”, fortæller en glad direktør, Jens Munch Holst. Han håber, at næste års generalforsamling kan foregå fysisk, men at medlemmerne også kan få mulighed for at se med og stemme hjemmefra. Dette vil nemlig være med til at styrke vores medlemsdemokrati endnu mere.

Til dette års elektroniske generalforsamlingen deltog 428 medlemmer, og hele 2.591 medlemmer havde afgivet fuldmagt på forhånd. Dette er en stigning på mere end 27 procent i forhold til sidste år, hvilket blot understreger medlemmernes stigende interesse for, hvordan vi forvalter deres pensions-milliarder.

Bestyrelsesformanden jubler

Bestyrelsesformand Egon Kristensen, er ligesom vores direktør meget begejstret over den høje deltagelse ved årets elektroniske generalforsamling.

”Medlemsdemokratiet og engagementet har det rigtig godt i AkademikerPension. Jeg er også rigtig godt tilfreds med, at bestyrelsen fik så stor opbakning til den linje, vi har lagt”, siger Egon.

Hør Egons opsummering af generalforsamlingen herunder:

Forslag til generalforsamlingen

Udover den gode debat så var der solid opbakning til bestyrelsen, hvis seks forslag blev vedtaget af medlemmerne. Vores medlemmer havde også taget to forslag med på generalforsamlingen. De blev dog ikke vedtaget

 

Forslag fra bestyrelsen

Resultat

1

Nyt pensionsregulativ

Vedtaget

2

Tydeliggørelse af medlemskreds

Vedtaget

3

Præcisering af anvendelse af resultat

Vedtaget

4

Ny bestemmelse om teknisk grundlag

Vedtaget

5

Justering af vedtægternes ordlyd, såfremt der kun er ét pensionsregulativ

Vedtaget

6

Bemyndigelse til bestyrelsen om korrekturændringer og lignende

Vedtaget

 

 

Forslag fra medlemmerne

Resultat

7

Frasalg af erhvervsobligationer i olie- og gasselskaber

Ikke vedtaget

8

Et grønnere AkademikerPension

Ikke vedtaget

Vi tager en runde mere med Amazon

Selskabet skal dokumentere, at det respekterer de ansattes fagforeningsfrihed og ret til at indgå kollektive aftaler om løn og arbejdsvilkår.

Sådan stemte I til generalforsamlingen 2024

Der var livlig debat under årets generalforsamling, som blev afholdt lørdag den 6. april på Radisson Blue Scandinavia Hotel i Aarhus.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.