Vi har for nyligt udtalt os til pressen om vores investeringer i Israel, og vores udtalelse er desværre blevet vinklet så skarpt, at man kan få den opfattelse, at vi overvejer at ekskludere staten Israel fra vores portefølje. Vi vil derfor præcisere, at vi ikke på nuværende tidspunkt overvejer eksklusion af staten Israel (eller det palæstinensiske selvstyre for den sags skyld).

Vi ser ligesom FN, EU og den danske regering med stor bekymring på denne konflikt og den seneste tids voldshandlinger. Derfor er problemstillingen også blevet drøftet indgående i AkademikerPension. Det er en konflikt, der deler vandene – både i den generelle befolkning og blandt vores 140.000 medlemmer. Derfor læner vi os op ad myndighedernes officielle tilgang til staten Israel, hvor der på nuværende tidspunkt ikke er indført sanktioner mod Israel. 

I forhold til vores kerneforretning, hvor vi investerer cirka 140 milliarder kroner, ønsker vi at undgå at investere penge i virksomheder, som ikke respekterer menneskerettighederne. Derfor har vi ekskluderet en række virksomheder verden over, herunder også virksomheder med aktiviteter i Israel og i de besatte palæstinensiske områder. Vi vurderer løbende, om der er behov for eksklusion af andre konkrete virksomheder.

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.