A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Endnu engang indbetalte AkademikerPensions medlemmer et rekordstort beløb som ekstra indbetaling.

I 2020 endte beløbet på 755 millioner kroner, hvilket er 27 procent mere end de 595 millioner kroner, som der blev indbetalt ekstra i 2019, som var det hidtidige rekordår.

Vores direktør, Jens Munch Holst, er meget tilfreds med tallene.

"Det er noget, vi er rigtig glade for på mange måder. Vi ser det som et tegn på, at vores medlemmer har tillid til, at vi kan gøre noget godt med deres penge", siger han.

Han mener, at der er flere årsager til, at medlemmerne indbetalte så meget ekstra.

Blandt andet at vi sendte breve til 37.000 medlemmer og kørte kampagner i fagblade og på Facebook for at sætte fokus på muligheden for ekstra indbetaling. Det betød telefonstorm med over 300 opkald om dagen.

"Derudover har folk fået udbetalt indefrosne feriepenge, bankerne opkræver minusrente, aktiemarkedet har vist, at det kan gå voldsomt op og ned, og jeg tænker, at mange gerne vil sikre, at de får udbetalt en større andel af deres nuværende løn, når de går på pension", siger han.

Ekstra indbetalinger

Din browser understøtter desværre ikke visningen af denne graf
Data fra diagram

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.