Endnu engang indbetalte AkademikerPensions medlemmer et rekordstort beløb som ekstra indbetaling.

I 2020 endte beløbet på 755 millioner kroner, hvilket er 27 procent mere end de 595 millioner kroner, som der blev indbetalt ekstra i 2019, som var det hidtidige rekordår.

Vores direktør, Jens Munch Holst, er meget tilfreds med tallene.

"Det er noget, vi er rigtig glade for på mange måder. Vi ser det som et tegn på, at vores medlemmer har tillid til, at vi kan gøre noget godt med deres penge", siger han.

Han mener, at der er flere årsager til, at medlemmerne indbetalte så meget ekstra.

Blandt andet at vi sendte breve til 37.000 medlemmer og kørte kampagner i fagblade og på Facebook for at sætte fokus på muligheden for ekstra indbetaling. Det betød telefonstorm med over 300 opkald om dagen.

"Derudover har folk fået udbetalt indefrosne feriepenge, bankerne opkræver minusrente, aktiemarkedet har vist, at det kan gå voldsomt op og ned, og jeg tænker, at mange gerne vil sikre, at de får udbetalt en større andel af deres nuværende løn, når de går på pension", siger han.

Ekstra indbetalinger

Din browser understøtter desværre ikke visningen af denne graf
Data fra diagram

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.