I et konsortium med blandt andre CASA har vi indgået en såkaldt OPP-kontrakt med Region Nordjylland til et parkeringshus ved det ny universitetshospital i Aalborg. Parkeringshuset får plads til 600 biler.

Anlægssummen bliver cirka 82 millioner kroner, og huset forventes at kunne blive taget i brug medio 2023.

”For os er der tale om et perfekt match, hvor vi med gode samarbejdspartnere laver en investering med lav risiko og med stabilt løbende afkast over en lang årrække”, siger vores direktør, Jens Munch Holst.

Et OPP-projekt er et offentlig privat partnerskab, hvor en privatleverandør bygger for en offentlig bygherre, der lejer sig ind i en årrække og først herefter overtager driften af huset. Et OPP-projekt har den fordel, at regionen får mulighed for at bygge mere på et tidligere tidspunkt, fordi regionen ikke skal have hele anlægsudgiften op af lommen med det samme, men i stedet afdrager via den årlige driftsbetaling, inden byggeriet tilbagekøbes af Region Nordjylland 25 år efter ibrugtagningen.

Det vindende konsortium består ud over CASA og AkademikerPension også af underleverandørerne LINK Arkitektur, Ingeniør’ne, Apcoa Parking DK.

Sådan kommer parkeringshuset til at se ud. Illustration: Link Arkitektur

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.