A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Kun to af verdens 12 førende bilproducenter planlægger at fremstille nok elektriske køretøjer inden 2030 til at holde trit med Paris-aftalens klimamål om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

Samtidig har 11 af de 12 bilproducenter - mens de offentligt støtter Paris-aftalen - aktivt modsat sig regeringens politikker for at fremskynde skiftet til elektriske køretøjer, fra især forbrændingsmotorer.

Sådan lyder det fra Influence Map, som er en forsknings-NGO, der evaluerer virksomhedernes klimamål og -politikker.

"Næsten alle bilproducenter formår ikke at holde trit med overgangen til nul-emissioner," siger programleder hos Influence Map, Ben Youriev, til det franske nyhedsbureau, AFP.

”Vi er bekymrede”

I AkademikerPension har vi investeringer i blandt andre VW og Toyota. Og udmeldingen fra Influence Map er dårligt nyt.

"Som investorer er vi bekymrede over det billede, der tegnes, som bekræfter, at nogle virksomheder i bilindustrien placerer sig selv på den forkerte side af historien, når de aktivt modarbejder tiltrængte klimaændringsrelaterede regler og regler", siger vores investeringschef, Anders Schelde.

"Vi er også bekymrede for, at Toyota scorer det dårligste blandt peers på klimalobbying, da virksomheden bringer sit værdifulde brand i fare", siger han.

Klik her og læs hele historien fra AFP (på engelsk)

Læs også: AkademikerPension: VW’s lobbyisme trænger til et gearskifte

Første af sin slags i verden: Ny dansk standard for ligestilling og diversitet

Nu kan virksomheder få dokumentation på, at de arbejder ambitiøst og kontinuerligt med best practice inden for ligestilling og diversitet.

Billede af grøn skov

Ansvarlighedsrapport er blandt årets bedste

For tredje gang på fire år er AkademikerPension med på listen over årets bedste ansvarlighedsrapporter.

Nyt nummer af Apropos er ude nu

Efterårsudgaven af medlemsmagasinet er netop landet i postkassen.