Kun to af verdens 12 førende bilproducenter planlægger at fremstille nok elektriske køretøjer inden 2030 til at holde trit med Paris-aftalens klimamål om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

Samtidig har 11 af de 12 bilproducenter - mens de offentligt støtter Paris-aftalen - aktivt modsat sig regeringens politikker for at fremskynde skiftet til elektriske køretøjer, fra især forbrændingsmotorer.

Sådan lyder det fra Influence Map, som er en forsknings-NGO, der evaluerer virksomhedernes klimamål og -politikker.

"Næsten alle bilproducenter formår ikke at holde trit med overgangen til nul-emissioner," siger programleder hos Influence Map, Ben Youriev, til det franske nyhedsbureau, AFP.

”Vi er bekymrede”

I AkademikerPension har vi investeringer i blandt andre VW og Toyota. Og udmeldingen fra Influence Map er dårligt nyt.

"Som investorer er vi bekymrede over det billede, der tegnes, som bekræfter, at nogle virksomheder i bilindustrien placerer sig selv på den forkerte side af historien, når de aktivt modarbejder tiltrængte klimaændringsrelaterede regler og regler", siger vores investeringschef, Anders Schelde.

"Vi er også bekymrede for, at Toyota scorer det dårligste blandt peers på klimalobbying, da virksomheden bringer sit værdifulde brand i fare", siger han.

Klik her og læs hele historien fra AFP (på engelsk)

Læs også: AkademikerPension: VW’s lobbyisme trænger til et gearskifte

AkademikerPension til Microsoft: Hvor betaler I skat?

Endnu engang forsøger vi at få et af verdens største tech-selskaber til at være transparent omkring dets skatterapportering.

Billede af afkast grafer

Flotte historiske afkast netop offentliggjort

Tallene viser med al tydelighed, at vores medlemmer de sidste 10 år har fået nogle af branchens bedste afkast. Men vi hviler ikke på laurbærrene, og et svagt 2022 har vist, at der er behov for en ny tilgang.

Slides fra webinar om vores nye produkt Alfa

Her kan du se slides fra webinaret tirsdag den 28. november.