A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Få afkast, skattefradrag og boost din pensionskonto på én og samme tid.

Er du træt af bankens negative renter, eller ønsker du at polstre din pensionskonto, kan du indbetale ekstra.

I 2021 kan du få et skattefradrag på op til 58.500 kroner, hvis du indbetaler dem til pension.

Din ekstra indbetaling yngler med vores årlige afkast og kan give dig og din familie ekstra tryghed, når du går på pension.

Det er også attraktivt, hvis du kan bruge den ekstra indbetaling til at komme under topskattegrænsen.


9 % fra 2010 til 2020
Du kan få glæde af et godt langsigtet afkast og lav en beskatning af din pension. Fra 2009 til 2019 har AkademikerPension haft et gennemsnitligt årligt afkast på ni procent før skat.

I 2021 har vi pr. 20. november et afkast på 10 procent før skat. Afkastet kan blive både højere og lavere i fremtiden. Derfor kan vi ikke give dig en garanti for et højt afkast, men vi opkræver ikke som bankerne en negativ rente på forhånd.

Brug for hjælp?
Hvis du har brug for rådgivning eller skal have hjælp til at indbetale ekstra, er du velkommen til at ringe til os på 39 150 150.

Indbetal senest 28. december

Vi anbefaler, at du indbetaler pengene senest tirsdag den 28. december, da pengene skal stå på AkademikerPensions konto senest torsdag den 30. december, som er sidste bankdag i 2021.

Du kan også indbetale ekstra til din livsvarige pension, men så skal du venligst kontakte en af vores pensionsrådgivere.

stemme nej

Ny stemmepolitik: Ringkjøbing Landbobank og Nordea mærker konsekvensen

Vi afviser ikke, at vi kommer til at stemme imod flere bestyrelsesformænd i den kommende tid.

Kære Carlsberg, Mærsk og FLSmidth: Dokumentér arbejdet med menneskerettighederne

Vi stiller aktionærforslag til de tre selskaber i de kommende uger.

ESG-pris, Anna, Troels

AkademikerPension vinder ESG-pris

AkademikerPension har i deres insisterende dialog med Volkswagen taget det aktive ejerskab til et nyt niveau, står der blandt andet i begrundelsen.