A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Der bliver skrevet historie, når internetgiganten, Amazon, den 25. maj afvikler sin generalforsamling. For første gang har en gruppe investorer nemlig fået lov til at stille et aktionærforslag, som skal tvinge Amazons ledelse til at være mere åben omkring selskabets skattebetaling.

Helt konkret ønsker forslagsstillerne, at Amazon fremover offentliggør en rapport, som beskriver, selskabets forretningsaktiviteter, indtægter, overskud og skattebetalinger for hvert land, det opererer i.

Investeringschef her i AkademikerPension, Anders Schelde, har på forhånd offentligt meldt ud, at vi støtter og stemmer for forslaget.

”Som langsigtet investor har vi presset og været i dialog med virksomheder i hele vores portefølje om deres skattepraksis. Investorer og andre interessenter forventer i stigende grad, at førende virksomheder, der er engageret i bæredygtig udvikling og virksomhedsansvar, går forrest med hensyn til gennemsigtighed i selskabsskat ved at producere offentlige land-for-land-rapporter om skat”, siger han.

Amazon har bekæmpet forslaget

Det har dog været en hård proces at få lov til at stille forslaget. Amazon har kritiseret forslaget og indbragte det til Securities and Exchange Commission (SEC), som en uafhængig kommission, der regulerer finansmarkederne, og som skal fremme transparens hos børsnoterede selskaber.

Men tirsdag den 4. april vendte SEC tommelfingeren nedad til Amazons protest, og dermed er forslaget en realitet.

Forslaget bliver formelt stillet af den katolske pensionskasse, Missionary Oblates of Mary Immaculate, og engelske Greater Manchester Pension Fund, men AkademikerPension har været med i forløbet bag, og stemmer som skrevet allerede nu klart ”ja”.

Billede af fabrik

Nu får vi endnu flere ansvarlighedsdata

Snart kan vi offentliggøre data om klima og ansvarlighed på store dele af vores unoterede investeringer.

Første af sin slags i verden: Ny dansk standard for ligestilling og diversitet

Nu kan virksomheder få dokumentation på, at de arbejder ambitiøst og kontinuerligt med best practice inden for ligestilling og diversitet.

Billede af grøn skov

Ansvarlighedsrapport er blandt årets bedste

For tredje gang på fire år er AkademikerPension med på listen over årets bedste ansvarlighedsrapporter.