Det her er en af de bedre anerkendelser.

Vi er en af blot tre pensionskasser globalt, der bliver fremhævet som ”guldvinder” med hensyn til at handle i overensstemmelse med Parisaftalens mål.

Bag anerkendelsen står Centre for Climate Finance & Investment and Investment på Imperial College Business School og Carbon Tracker initiative, som sammen har udgivet rapporten “Who’s Walking The Net Zero Path?”

Rapporten gennemgår 50 finansielle institutioners klimapolitikker, inklusiv hvorvidt de rent faktisk lever op til ordene i disse. Og ud af de 50 selskaber har ni fået ”guld” – heriblandt os i AkademikerPension.

”Vi er både glade og ydmyge over at modtage denne anerkendelse. Mange af vores medlemmer forventer, at vi gør vores yderste for at opfylde en troværdig netto-nul-plan i overensstemmelse med målene i Parisaftalen for at mindske klimarelaterede finansielle risici for deres pensionsopsparinger. Dette inkluderer - efter vores opfattelse - en klar forståelse af, at der ikke er behov for ny olie-, gas- eller kuludvinding og -udvikling i International Energy Agency (IEA)'s 2050 netto-nul-scenarie”, fortæller vores administrerende direktør, Jens Munch Holst.

Grønt stålværk

AkademikerPension med i milliardinvestering i udvikling af grønt stål

Sammen med tre andre danske pensionsselskaber skyder vi over to milliarder kroner i virksomheden H2 Green Steel, der er i færd med at opføre verdens første grønne stålværk i stor skala i Nordsverige.

Opdatering om selskaber forbundet med israelske bosættelser

Billede af afkast grafer

2023-afkast på 9 procent: God afslutning på et turbulent år

Vi indhentede ikke helt det tabte fra 2022, men 2023 endte med et godt afkast over den historiske normal.