Det her er en af de bedre anerkendelser.

Vi er en af blot tre pensionskasser globalt, der bliver fremhævet som ”guldvinder” med hensyn til at handle i overensstemmelse med Parisaftalens mål.

Bag anerkendelsen står Centre for Climate Finance & Investment and Investment på Imperial College Business School og Carbon Tracker initiative, som sammen har udgivet rapporten “Who’s Walking The Net Zero Path?”

Rapporten gennemgår 50 finansielle institutioners klimapolitikker, inklusiv hvorvidt de rent faktisk lever op til ordene i disse. Og ud af de 50 selskaber har ni fået ”guld” – heriblandt os i AkademikerPension.

”Vi er både glade og ydmyge over at modtage denne anerkendelse. Mange af vores medlemmer forventer, at vi gør vores yderste for at opfylde en troværdig netto-nul-plan i overensstemmelse med målene i Parisaftalen for at mindske klimarelaterede finansielle risici for deres pensionsopsparinger. Dette inkluderer - efter vores opfattelse - en klar forståelse af, at der ikke er behov for ny olie-, gas- eller kuludvinding og -udvikling i International Energy Agency (IEA)'s 2050 netto-nul-scenarie”, fortæller vores administrerende direktør, Jens Munch Holst.

Tredje tur med Toyota: Tale og en tur i japansk tv

Den japanske bilgigant mærker på den hårde måde, at aktivt ejerskab er en langvarig proces.

AkademikerPension asks Toyota Motor to improve its climate lobbying trans-parency with shareholder proposal

AkademikerPension has, via Kapitalforeningen MP Invest, submitted a shareholder proposal to Toyota Motor Corporation, for the annual general meeting on June 18, 2024.