A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Et flertal i Folketinget ønsker, at vi skal bruge pengene på forbrug for at sætte gang i økonomien i forbindelse med corona-virus. Men hvis du ikke står og mangler et nyt køkken, nyt tøj eller andet, er der et par andre muligheder.

Du kan selvfølgelig lade pengene blive stående i banken. Så kan du få fat på dem, hvis du pludselig skal bruge dem. Til gengæld vil renten typisk være nul procent og måske endda negativ. Du kan også investere dem selv, men her står du alene med risikoen.

En anden mulighed er at indbetale dem på din pensionsordning, hvilket for mange vil være en attraktiv mulighed.

Undgå at betale topskat

Hvis du har en ratepension, kan du i år indsætte 57.200 kroner ekstra. Det er vigtigt at bemærke, at du kan trække din ekstra indbetaling til en ratepension fra i skat.

Det er især attraktivt, hvis du med dine indefrosne feriepenge kommer over grænsen for topskat. For ved at indbetale pengene til en ratepension, kan du som sagt trække pengene fra i skat, hvilket betyder, at du igen kommer under grænsen for topskat. Og når du engang som pensionist får udbetalt pengene, vil du sandsynligvis ikke ramme topskattegrænsen.

Ved at indbetale pengene til en ratepension, får du dem også investeret i stedet for at have dem stående til en meget lav rente eller måske endda negativ rente. Vi investerer kollektivt, og med en meget bred portefølje er risikoen spredt ud over mange forskellige slags værdipapirer.

AkademikerPension har de sidste 10 år leveret et gennemsnitligt afkast på 9 procent, hvilket er blandt de bedste på markedet.

Det er også muligt at indbetale ekstra til andre ordninger – eksempelvis en aldersopsparing.

Det er især attraktivt de sidste fem år før folkepensionsalderen, hvor du kan indbetale 50.200 kroner om året (2020-priser). Her er der dog ikke noget skattefradrag. 

Og ved at logge dig ind på vores hjemmeside, kan du tilgå vores selvbetjeningsløsning, hvor du kan indbetale ekstra, få overblik over dine ordninger og meget andet.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte en af vores rådgivere, hvis du har spørgsmål.

Skriv til medlem@akademikerpension.dk eller ring på telefon 39 150 150.

stemme nej

Vi holder skarpt øje med de danske bestyrelser

På 65 procent af årets danske generalforsamlinger stemte vi imod en eller flere kandidater til bestyrelsen.

solcellepark

Vi investerer 500 millioner kroner i ny klimafond

Pengene går til udvikling af vind- og solenergi i Europa.

Mød os på Folkemødet

Vi har i år arrangeret tre spændende debatter på Folkemødet på Bornholm, og vi deltager i fire andre debatter.