A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

I en tid, hvor der er stor fokus på menneskerettigheder, er det skuffende, at landets største virksomheder er for dårlige til at arbejde med netop det emne.

Det mener vores chef for ansvarlige investeringer, Troels Børrild.

”Det er desværre ikke overraskende, men stadig skuffende”, siger han.

Kritikken kommer efter en rapport fra Institut for Menneskerettigheder, som har analyseret landets 30 største virksomheder og deres dokumentation af arbejdet med menneskerettigheder. 

Politik er én ting…

Ifølge rapporten lever ingen af de 30 selskaber op til internationale principper for dokumentation på området.

”Der er en masse politikker, der er vedtaget, men der er fortsat utilstrækkelig implementering, rapportering og transparens. Det er ikke virkningsfuldt, og det giver risici for os som investor og for selskaberne”, siger Troels Børrild.

Han fortæller, at et selskabs politik på området er én ting, men at dokumentationen for, at det bliver ført ud i livet, er en anden.

”Virksomhederne skal ikke løse alverdens problemer, men de skal redegøre for, hvordan de er forbundet til dem, og hvad de gør ved det - ellers stikker man kunder og investorer blår i øjnene”, siger han.

Troels Børrild har uddybet sig kritik på finans.dk. Læs hele artiklen her: https://finans.dk/erhverv/ECE14267683/erhvervstoppens-dokumentation-af-menneskerettighedsarbejde-halter/

Læs rapporten fra Institut for Menneskerettigheder her: https://menneskeret.dk/udgivelser/documenting-respect-human-rights

Læs hvordan vi presser selskaber gennem dialog: https://akademikerpension.dk/ansvarlighed/vi-presser-selskaber-gennem-dialog/ 

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.