I en tid, hvor der er stor fokus på menneskerettigheder, er det skuffende, at landets største virksomheder er for dårlige til at arbejde med netop det emne.

Det mener vores chef for ansvarlige investeringer, Troels Børrild.

”Det er desværre ikke overraskende, men stadig skuffende”, siger han.

Kritikken kommer efter en rapport fra Institut for Menneskerettigheder, som har analyseret landets 30 største virksomheder og deres dokumentation af arbejdet med menneskerettigheder. 

Politik er én ting…

Ifølge rapporten lever ingen af de 30 selskaber op til internationale principper for dokumentation på området.

”Der er en masse politikker, der er vedtaget, men der er fortsat utilstrækkelig implementering, rapportering og transparens. Det er ikke virkningsfuldt, og det giver risici for os som investor og for selskaberne”, siger Troels Børrild.

Han fortæller, at et selskabs politik på området er én ting, men at dokumentationen for, at det bliver ført ud i livet, er en anden.

”Virksomhederne skal ikke løse alverdens problemer, men de skal redegøre for, hvordan de er forbundet til dem, og hvad de gør ved det - ellers stikker man kunder og investorer blår i øjnene”, siger han.

Troels Børrild har uddybet sig kritik på finans.dk. Læs hele artiklen her: https://finans.dk/erhverv/ECE14267683/erhvervstoppens-dokumentation-af-menneskerettighedsarbejde-halter/

Læs rapporten fra Institut for Menneskerettigheder her: https://menneskeret.dk/udgivelser/documenting-respect-human-rights

Læs hvordan vi presser selskaber gennem dialog: https://akademikerpension.dk/ansvarlighed/vi-presser-selskaber-gennem-dialog/ 

Guldmedalje

Flot anerkendelse: Guld til AkademikerPension

Vi er en af blot tre pensionskasser globalt, der bliver fremhævet som ”guldvinder” med hensyn til at handle i overensstemmelse med vores klimapolitikker.

Grønt stålværk

AkademikerPension med i milliardinvestering i udvikling af grønt stål

Sammen med tre andre danske pensionsselskaber skyder vi over to milliarder kroner i virksomheden H2 Green Steel, der er i færd med at opføre verdens første grønne stålværk i stor skala i Nordsverige.

Opdatering om selskaber forbundet med israelske bosættelser