A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Nu sætter vi endnu mere fart på de klimavenlige investeringer.

Vores bestyrelse har nemlig netop besluttet, at vi frem mod år 2030 næsten fordobler vores målsætning sammenlignet med den 2030-målsætning, vi har i dag.

Før bestyrelsesmødet lød vores 2030-mål på, at mindst 12 procent af vores portefølje skal være investeret klimavenligt. Men nu lyder det på 22,5 procent – altså næsten en fordobling. I 2030 vil det betyde, at vi vil have grønne investeringer for næsten 50 milliarder kroner.

”Det er virkelig en ambitiøs målsætning, vi fremlægger her. Men hvis vi skal nå Paris-aftalens mål, bliver alle selskaber – store som små – nødt til at have ambitiøse mål. Og vores målsætning sender forhåbentlig også et signal om, at selskaber bør have seriøse klimamål, hvis vi skal investere i dem”, siger vores administrerende direktør, Jens Munch Holst.


Også nyt 2025-mål

Samtidig med det nye 2030-mål har bestyrelsen besluttet at lave et 2025-mål, der hedder, at mindst 15,3 procent af investeringerne skal være grønne i år 2025.

Et af de områder, hvor vi forventer, at markedet vokser markant, er grønne obligationer.

"Det bliver et kæmpe marked, så der har vi mere at vælge imellem. Og vi desuden vil investere mere i unoterede aktiver som vind- og solenergi, ligesom vi vil forsøge at gøre vores ejendomsportefølje mere klimavenlig”, siger vores investeringschef, Anders Schelde.

Sammenlagt er de 22,5 procent et mål, der sætter AkademikerPension i front, når det kommer til grønne målsætninger, mener både Jens Munch Holst og Anders Schelde.

”Den grønne omstilling er i gang, og virksomheder, der ikke følger med, bliver mindre og mindre attraktive at investere i. Modsat bliver de selskaber, der sætter ambitiøse klimamål, kun mere og mere attraktive for fremtiden. Og derfor vil vi selvfølgelig ikke gøre det her, hvis vi forventer, at det giver medlemmerne et lavere afkast”, siger Jens Munch Holst.

Den forhøjede målsætning om grønne investeringer udgør sammen med AkademikerPensions frasalg af aktier i kul, olie, gas og vores pres på virksomheder og regeringer pensionskassens primære bidrag til at løse den globale klimakrise. Klik her og læs mere om vores indsats. 

Kom og giv os din mening

Nu inviterer vi igen til dialogmøder.

Kulkraftværk

AkademikerPension til Sydkorea: Drop nu de kulkraftværker!

Sammen med investorer verden over forsøger vi at presse landet til at nå målet om CO2-neutralitet.

Billede af vindmøller

Vi skyder milliarder i grønt samarbejde

Investeringen kan ende på 10 milliarder kroner i år 2030.

Vi siger til, når noget er vigtigt

Hvis du giver os din e-mail, så sørger vi for, at du altid er orienteret omkring dine muligheder i forhold til din pension, når det er relevant for dig.