A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Deltid kan være skønt, hvis man gerne vil have en god balance mellem job og fritid. Men det kan blive en dyr fornøjelse, den dag man går på pension. Det viser beregninger, som vi i AkademikerPension har lavet, fordi andelen af deltidsansatte medlemmer stiger.

“Jo længere man arbejder deltid, desto større hul bliver der i ens pensionsopsparing. Hvis man forbliver på deltid i lang tid, kan dette hul komme til at betyde en del for størrelsen af ens månedlige pensionsudbetaling”, siger chef for Medlemsrådgivning og service hos AkademikerPension Vibeke Thinggaard Aagaard.

Eksempelvis vil en 25-årig med en fuldtidsløn på lidt under 550.000 kroner, som begynder på pensionsindbetaling i dag på 8.000 kroner, der bliver inflationsreguleret årligt, som 72-årig få udbetalt 34.444 kroner i nutidskroner.

Hvis vedkommende i stedet arbejder deltid – 25 timer om ugen - hele livet, vil denne som 72-årig få udbetalt 23.123 kroner i nutidskroner – altså mere end 10.000 kroner mindre hver eneste måned.

Andel på deltid stiger

I 2008 var der 3.324 kvinder på deltid med en pensionsopsparing hos AkademikerPension, mens tallet i 2020 var steget til 6.452.

Andelen af kvinder med pensionsopsparing på deltid i er i perioden vokset fra 15 procent til 18 procent. For mænd er tallet i samme periode vokset fra 1.502 personer til 2.336, og andelen er steget fra 8 til 10 procent.

Derfor opfordrer Vibeke Thinggaard Aagaard medlemmer på deltid til at overveje, om de selv eller en eventuel partner har mulighed for at indbetale det fulde pensionsbidrag.

“Hvis det ikke er muligt, bør man have en plan for at fylde hullet i pensionsopsparingen op igen, når man går retur på fuldtid. Måske har man en partner, der kan hjælpe med at kompensere for dette. Mange af os skifter partner – det oplever halvdelen af danskerne, og derfor bliver det ekstra vigtigt at have dette perspektiv med, og de store konsekvenser opdager mange typisk først sent i livet”, siger hun.

I tvivl om, hvor meget du indbetaler eller har stående i dit depot?

Log ind på https://mit.akademikerpension.dk/log-paa eller ring til en rådgiver på 39 150 150

Ny Højtoft

AkademikerPension opfører bosted for voksne med autisme

Med opførelsen sætter vi gang i ny type ejendomsinvesteringer kaldet social infrastruktur.

Billede af solceller

AkademikerPension medinvestor i nyt storstilet solenergiprojekt

Sammen med en række pensionsselskaber investerer vi 3,8 milliarder kroner i et nyt projekt i Californien.

Træbyggeri

AkademikerPension vil sætte skub i det cirkulære byggeri

Virksomhederne skal have et incitament til at udvikle og levere mere bæredygtige løsninger.