BP, Chevron, Ferrari og Nintendo er blandt de mere end 1.600 selskaber, der har modtaget et brev underskrevet af AkademikerPension og flere end 220 andre investorer verden rundt.

I brevet bliver selskaberne opfordret til at underskrive et dokument, som forpligter dem til at sætte vidensbaserede mål om at reducere deres CO2-udledninger, så de går i nul senest i år 2050. Det skal ske for at begrænse den globale opvarmning til maksimalt 1,5 grader som fastsat i Paris-aftalen.

”Hvis vi skal nå målene i Paris-aftalen, bliver selskaberne nødt til at levere varen og reducere deres udledninger. Ellers når vi det ikke, og det er derfor, at vi er medunderskrivere på dette brev”, siger vores administrerende direktør, Jens Munch Holst, og fortsætter:

”Som investor kan vi lægge et vist pres, men i flok kan vi forhåbentligt overbevise mange af selskaberne om, at de er en vigtig del af løsningen”.

Højeste klima-rapportering

Det er non-profit-organisationen, CDP (tidligere Carbon-Disclosure Project), der står bag kampagnen, og som rent praktisk vil sende brevene til selskaberne.

Hvis selskaberne tilslutter sig, skal de underskrive en ”Science-based Business Ambition”, som formaliserer forpligtigelsen til at have net-nul emissioner inden år 2050.

”CDP har en af verdens højeste standarder for klima-rapportering, og får vi mange selskaber med, kan det forhåbentlig skabe en dominoeffekt, hvor endnu flere tilslutter sig”, siger Jens Munch Holst.

Resultaterne af kampagnen kommer til februar 2022.

”Du kan læse mere om, hvordan vi løbende lægger pres på selskaber og regeringer for at bidrage til at løse klimakrisen her: https://akademikerpension.dk/ansvarlighed/dialog-og-samarbejde/ 

Billede af træ foran vindmøller

Tak for endnu en god generalforsamling

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.