Aflsøringer, som de sidste dage er fremkommet i Børsen og DR, kaster et nyt lys over den australske storbank Macquaries rolle i sagen om svindel med udbytteskat.

I bankens afdeling for tax operations (skatteoperationer) arbejdede man i flere år målrettet på at designe en model, der skulle gøre det muligt for flere parter i en handel at få den samme udbytteskat fra danske aktier udbetalt flere gange.

Akkurat som det var tilfældet i Tyskland, hvor omkring 100 nuværende og tidligere ansatte i den australske storbank efterforskes af tysk politi for at have deltaget i plyndringen af landet gennem uberettiget refusion af udbytteskat.

De nye aflsøringer får nu AkademikerPension til at sætte banken i karantæne. De betyder, at der ikke må investeres yderligere i banken, indtil sagen er ordentlig belyst.

Direktør i AkademikerPension, Jens Munch Holst, siger om sagen:

“Oplysningerne, som Børsen og DR kommer med, tyder på, at Macquarie i 2012 afsøger en model for at kunne svindle med udbytteskat mod den danske stat. Det er nye oplysninger for os, og hvis oplysningerne er rigtige, tager vi naturligvis skarp afstand. Vi vil nu henvende os til direktionen i Macquarie for at få en forklaring. Indtil den foreligger, vil vi sætte Macquarie i karantæne”.

Det er anden gang, AkademikerPension (under det tidligere navn MP Penison) sætter Macquarie i karantæne. Sidst handlede det om mistanke om svindel med udbytteskat på tværs af Europa tilbage i 2011 og tidligere. 

AkademikerPension har for 52 millioner kroner aktier og obligationer i Macquarie.

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.