A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Aflsøringer, som de sidste dage er fremkommet i Børsen og DR, kaster et nyt lys over den australske storbank Macquaries rolle i sagen om svindel med udbytteskat.

I bankens afdeling for tax operations (skatteoperationer) arbejdede man i flere år målrettet på at designe en model, der skulle gøre det muligt for flere parter i en handel at få den samme udbytteskat fra danske aktier udbetalt flere gange.

Akkurat som det var tilfældet i Tyskland, hvor omkring 100 nuværende og tidligere ansatte i den australske storbank efterforskes af tysk politi for at have deltaget i plyndringen af landet gennem uberettiget refusion af udbytteskat.

De nye aflsøringer får nu AkademikerPension til at sætte banken i karantæne. De betyder, at der ikke må investeres yderligere i banken, indtil sagen er ordentlig belyst.

Direktør i AkademikerPension, Jens Munch Holst, siger om sagen:

“Oplysningerne, som Børsen og DR kommer med, tyder på, at Macquarie i 2012 afsøger en model for at kunne svindle med udbytteskat mod den danske stat. Det er nye oplysninger for os, og hvis oplysningerne er rigtige, tager vi naturligvis skarp afstand. Vi vil nu henvende os til direktionen i Macquarie for at få en forklaring. Indtil den foreligger, vil vi sætte Macquarie i karantæne”.

Det er anden gang, AkademikerPension (under det tidligere navn MP Penison) sætter Macquarie i karantæne. Sidst handlede det om mistanke om svindel med udbytteskat på tværs af Europa tilbage i 2011 og tidligere. 

AkademikerPension har for 52 millioner kroner aktier og obligationer i Macquarie.

AkademikerPension til Facebook: Stram op!

Vi støtter 11 ud af 12 aktionærforslag til internetgigantens generalforsamling.

Krads kritik af verdens største bilproducenter

Lige nu står mange af selskaberne på den forkerte side af historien, når det kommer til den grønne omstilling, siger vores investeringschef.

Tog - arkivbillede

Klimavenlige tog for en milliard kroner

Sammen med investeringsfællesskabet, AIP, skyder vi en milliard kroner i elektriske tog på en af Storbritanniens travleste jernbanestrækninger.

Vi siger til, når noget er vigtigt

Hvis du giver os din e-mail, så sørger vi for, at du altid er orienteret omkring dine muligheder i forhold til din pension, når det er relevant for dig.