Vi har vundet (endnu) en ESG-pris 🥇

For i aftes vandt vi Finansforeningens ESG-pris for vores vedholdende dialog med Volkswagen.

”Jeg er simpelthen så pavestolt over mit hold, som hver dag arbejder benhårdt med vores ansvarlighed. I tilfældet med Volkswagen har de med en kæmpe holdindsats formået at fastholde et pres på en af verdens største bilfabrikanter for at få selskabets ledelse til at ændre klimaretning”, siger vores investeringsdirektør, Anders Schelde.

Prisen, som er sponseret af Dansif blev overrakt på Finansforeningens nytårsmiddag i aftes. Her lød begrundelsen blandt andet:

”AkademikerPension har i deres insisterende dialog med Volkswagen taget det aktive ejerskab til et nyt niveau. De er et forbillede for den danske pensionssektor, og de er et godt eksempel på, hvordan pensionssektoren kan bruge deres økonomiske muskler til at gøre en forskel for de danske pensionsopsparere.”

Læs meget mere om vores Volkswagen-dialog, som er endt med, at vi sammen med en række andre pensionsselskaber har sagsøgt selskabet: https://akademikerpension.dk/maanedsmail/vi-sagsoeger-volkswagen/ 

ESG-pris, Anna, Troels
På billedet: Jurist i ESG-afdelingen, Anna Riis Kaagaard, og ESG-chef, Troels Børrild.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.