A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Vi har vundet (endnu) en ESG-pris 🥇

For i aftes vandt vi Finansforeningens ESG-pris for vores vedholdende dialog med Volkswagen.

”Jeg er simpelthen så pavestolt over mit hold, som hver dag arbejder benhårdt med vores ansvarlighed. I tilfældet med Volkswagen har de med en kæmpe holdindsats formået at fastholde et pres på en af verdens største bilfabrikanter for at få selskabets ledelse til at ændre klimaretning”, siger vores investeringsdirektør, Anders Schelde.

Prisen, som er sponseret af Dansif blev overrakt på Finansforeningens nytårsmiddag i aftes. Her lød begrundelsen blandt andet:

”AkademikerPension har i deres insisterende dialog med Volkswagen taget det aktive ejerskab til et nyt niveau. De er et forbillede for den danske pensionssektor, og de er et godt eksempel på, hvordan pensionssektoren kan bruge deres økonomiske muskler til at gøre en forskel for de danske pensionsopsparere.”

Læs meget mere om vores Volkswagen-dialog, som er endt med, at vi sammen med en række andre pensionsselskaber har sagsøgt selskabet: https://akademikerpension.dk/maanedsmail/vi-sagsoeger-volkswagen/ 

ESG-pris, Anna, Troels
På billedet: Jurist i ESG-afdelingen, Anna Riis Kaagaard, og ESG-chef, Troels Børrild.
stemme nej

Ny stemmepolitik: Ringkjøbing Landbobank og Nordea mærker konsekvensen

Vi afviser ikke, at vi kommer til at stemme imod flere bestyrelsesformænd i den kommende tid.

Kære Carlsberg, Mærsk og FLSmidth: Dokumentér arbejdet med menneskerettighederne

Vi stiller aktionærforslag til de tre selskaber i de kommende uger.

Finger peger

AkademikerPension sender klar besked til bestyrelseslokaler verden over

Fremover vil vi pr. automatik stemme imod en bestyrelsesforperson, hvis selskabet ikke har styr på klimarisici.