Beskeden er meget klar: Vi anerkender jeres arbejde med at blive CO2-neutrale. Men få nu udfaset jeres kulkraftværker.

Sådan er hovedbudskabet i det brev som vi sammen med en lang række investorer har sendt til den sydkoreanske ”komite for CO2-neutralitet”. Komiteen arbejder med en plan for, at landet skal blive CO2-neutralt i 2050. Men samtidig er flere private kulkraftværker under opførelse, hvilket underskriverne af brevet mener er i direkte modstrid med den plan.

Brevet fremhæver blandt andet flere rapporter, der beskriver, hvordan kulkraft skal udfases i udviklede økonomier inden 2030 og senest i 2040 i alle regioner, hvis målet om net-zero skal kunne nås i 2050.

Derfor opfordrer vi og de andre investorer Sydkorea til at droppe de nye kulkraftværker. 

Sammen med de andre investorer, som er underskrivere af brevet, sidder vi på investeringer for i alt 6,7 billioner dollars. 

Læs meget mere her: https://www.climateaction100.org/news/climate-action-100-investors-encourage-korean-republic-presidential-committee-on-carbon-neutrality-to-support-companies-with-clear-2050-decarbonisation-pathways/

Og læs brevet her: https://www.climateaction100.org/wp-content/uploads/2021/10/111021_Letter_CA100-letter-to-the-CCN_Public.pdf

Billede af skorsten med røg

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.