Beskeden er meget klar: Vi anerkender jeres arbejde med at blive CO2-neutrale. Men få nu udfaset jeres kulkraftværker.

Sådan er hovedbudskabet i det brev som vi sammen med en lang række investorer har sendt til den sydkoreanske ”komite for CO2-neutralitet”. Komiteen arbejder med en plan for, at landet skal blive CO2-neutralt i 2050. Men samtidig er flere private kulkraftværker under opførelse, hvilket underskriverne af brevet mener er i direkte modstrid med den plan.

Brevet fremhæver blandt andet flere rapporter, der beskriver, hvordan kulkraft skal udfases i udviklede økonomier inden 2030 og senest i 2040 i alle regioner, hvis målet om net-zero skal kunne nås i 2050.

Derfor opfordrer vi og de andre investorer Sydkorea til at droppe de nye kulkraftværker. 

Sammen med de andre investorer, som er underskrivere af brevet, sidder vi på investeringer for i alt 6,7 billioner dollars. 

Læs meget mere her: https://www.climateaction100.org/news/climate-action-100-investors-encourage-korean-republic-presidential-committee-on-carbon-neutrality-to-support-companies-with-clear-2050-decarbonisation-pathways/

Og læs brevet her: https://www.climateaction100.org/wp-content/uploads/2021/10/111021_Letter_CA100-letter-to-the-CCN_Public.pdf

Halvårsafkast på 9,3 procent: Tech-giganter i front

Globale aktier og især selskaber som Nvidia, Microsoft og Apple har haft seks forrygende aktiemåneder.

Tredje tur med Toyota: Tale og en tur i japansk tv

Den japanske bilgigant mærker på den hårde måde, at aktivt ejerskab er en langvarig proces.