Når medlemmerne af AkademikerPension senere på måneden skal vælge to nye bestyrelsesmedlemmer, bliver det uden den nuværende formand på stemmesedlen.

Egon Kristensen har nemlig valgt ikke at genopstille.

”Jeg har besluttet, at det er på tide, at jeg går på pension sådan for alvor. Jeg er stolt af, at jeg kan forlade formandsposten med næsten en fordobling af vores mål for grønne investeringer. Jeg er også stolt af, at alle 149.000 medlemmer fra 2009 til 2020 har fået et årligt gennemsnitligt afkast på 8,9 procent. Et afkast, der er opnået på et ansvarligt grundlag. For pension handler om at gøre det godt henover mange år – og det har AkademikerPension gjort”.

Grøn omstilling vil fylde meget

Den nu pensionerede gymnasielærer fra Ikast-Brande Gymnasium blev valgt ind i bestyrelsen i 2013 og blev i 2016 valgt som formand.

”Da jeg kom til, var der stort set ingen, der kendte os – ikke engang vores egne medlemmer. Det har ændret sig, fordi vi har valgt at vende blikket mod vores medlemmer og være dagsordensættende på en række områder. Her tænker jeg først og fremmest på klimaet, menneskerettigheder, ligestilling og opskruede toplønninger. Vores fokus på, at afkast og ansvarlighed skal gå hånd i hånd, har under mit formandskab blandt andet ført til, at vi har frasolgt sorte selskaber, ekskluderet Kina og investeret massivt i den grønne omstilling”.

Og han er ikke i tvivl om, at især den grønne omstilling kommer til fylde meget for pensionskassen i fremtiden.

”Verden kommer til at forandre sig meget, når vi kigger frem mod 2030 og 2050. Den fremtid har vi allerede i kikkerten, når vi investerer. Klimaet og grønne investeringer fylder meget og vil komme til at fylde endnu mere i de kommende årtier”.

Afstemningen, hvor AkademikerPensions medlemmer skal vælge to nye bestyrelsesmedlemmer, åbner den 18. november.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.