A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Når medlemmerne af AkademikerPension senere på måneden skal vælge to nye bestyrelsesmedlemmer, bliver det uden den nuværende formand på stemmesedlen.

Egon Kristensen har nemlig valgt ikke at genopstille.

”Jeg har besluttet, at det er på tide, at jeg går på pension sådan for alvor. Jeg er stolt af, at jeg kan forlade formandsposten med næsten en fordobling af vores mål for grønne investeringer. Jeg er også stolt af, at alle 149.000 medlemmer fra 2009 til 2020 har fået et årligt gennemsnitligt afkast på 8,9 procent. Et afkast, der er opnået på et ansvarligt grundlag. For pension handler om at gøre det godt henover mange år – og det har AkademikerPension gjort”.

Grøn omstilling vil fylde meget

Den nu pensionerede gymnasielærer fra Ikast-Brande Gymnasium blev valgt ind i bestyrelsen i 2013 og blev i 2016 valgt som formand.

”Da jeg kom til, var der stort set ingen, der kendte os – ikke engang vores egne medlemmer. Det har ændret sig, fordi vi har valgt at vende blikket mod vores medlemmer og være dagsordensættende på en række områder. Her tænker jeg først og fremmest på klimaet, menneskerettigheder, ligestilling og opskruede toplønninger. Vores fokus på, at afkast og ansvarlighed skal gå hånd i hånd, har under mit formandskab blandt andet ført til, at vi har frasolgt sorte selskaber, ekskluderet Kina og investeret massivt i den grønne omstilling”.

Og han er ikke i tvivl om, at især den grønne omstilling kommer til fylde meget for pensionskassen i fremtiden.

”Verden kommer til at forandre sig meget, når vi kigger frem mod 2030 og 2050. Den fremtid har vi allerede i kikkerten, når vi investerer. Klimaet og grønne investeringer fylder meget og vil komme til at fylde endnu mere i de kommende årtier”.

Afstemningen, hvor AkademikerPensions medlemmer skal vælge to nye bestyrelsesmedlemmer, åbner den 18. november.

Ny medlemsmagasin ude nu

Aldringsforsker, Nicklas Brendborg, giver tips og tricks til at holde dig frisk så længe som muligt.

Indbetal ekstra og få skattefradrag

I 2021 kan du få et skattefradrag på op til 58.500 kroner, hvis du indbetaler dem til pension.

Se hele valgdebatten her

11 kandidater duellerede på ord i kampen om en plads til bestyrelsen.

Vi siger til, når noget er vigtigt

Hvis du giver os din e-mail, så sørger vi for, at du altid er orienteret omkring dine muligheder i forhold til din pension, når det er relevant for dig.