A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Vi er stolte over at have fået at vide, at AkademikerPension er nomineret til Finansforeningens ESG-Pris.

Prisen, som er sponseret af netværket for institutionelle investorer, Dansif, bliver givet for at anerkende en person, organisation eller virksomhed, som har skabt bæredygtige og/eller innovative fremskridt inden for ESG.

”Jeg er naturligvis stolt over, at vi er nomineret. Det er altid rart at bliver anerkendt for vores arbejde omkring ESG. Og når vi bliver nomineret af fagligt kompetente mennesker, viser det mig, at vi er på rette vej”, fortæller vores direktør, Jens Munch Holst.

Vi har sagsøgt Volkswagen

I AkademikerPension er vi nomineret for vores ”vedvarende dialog med Volkswagen”, som det står i nomineringen.

Læs: https://akademikerpension.dk/nyheder/akademikerpension-vw-s-lobbyisme-traenger-til-et-gearskifte/

Bag den formulering ligger et årelangt arbejde og pres for at få den tyske bilgigant til at rapportere, hvordan selskabets lobbyister arbejder på at opnå selskabets klimamål, da vi mener, at selskabet halter efter sine konkurrenter, når det kommer til åbenhed og gennemsigtighed omkring lobby-aktiviteter på klimaområdet.

Senest har vi sagsøgt Volkswagen, da selskabet efter flere års dialog blankt afviste det aktionærforslag om transparens om klimalobbyisme, som vi fremsatte sammen med pensionsselskaberne, Church of England Pensions Board og Sjunde AP-fonden, til afstemning på selskabets generalforsamling i 2022.

Læs den historie her: https://akademikerpension.dk/maanedsmail/vi-sagsoeger-volkswagen/

De to andre nominerede er ATP og WWF, og vinderen bliver kåret under Finansforeningens Nytårsmiddag den 9. marts.

stemme nej

Ny stemmepolitik: Ringkjøbing Landbobank og Nordea mærker konsekvensen

Vi afviser ikke, at vi kommer til at stemme imod flere bestyrelsesformænd i den kommende tid.

Kære Carlsberg, Mærsk og FLSmidth: Dokumentér arbejdet med menneskerettighederne

Vi stiller aktionærforslag til de tre selskaber i de kommende uger.

ESG-pris, Anna, Troels

AkademikerPension vinder ESG-pris

AkademikerPension har i deres insisterende dialog med Volkswagen taget det aktive ejerskab til et nyt niveau, står der blandt andet i begrundelsen.