A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Vi er stolte over at have fået at vide, at AkademikerPension er nomineret til Finansforeningens ESG-Pris.

Prisen, som er sponseret af netværket for institutionelle investorer, Dansif, bliver givet for at anerkende en person, organisation eller virksomhed, som har skabt bæredygtige og/eller innovative fremskridt inden for ESG.

”Jeg er naturligvis stolt over, at vi er nomineret. Det er altid rart at bliver anerkendt for vores arbejde omkring ESG. Og når vi bliver nomineret af fagligt kompetente mennesker, viser det mig, at vi er på rette vej”, fortæller vores direktør, Jens Munch Holst.

Vi har sagsøgt Volkswagen

I AkademikerPension er vi nomineret for vores ”vedvarende dialog med Volkswagen”, som det står i nomineringen.

Læs: https://akademikerpension.dk/nyheder/akademikerpension-vw-s-lobbyisme-traenger-til-et-gearskifte/

Bag den formulering ligger et årelangt arbejde og pres for at få den tyske bilgigant til at rapportere, hvordan selskabets lobbyister arbejder på at opnå selskabets klimamål, da vi mener, at selskabet halter efter sine konkurrenter, når det kommer til åbenhed og gennemsigtighed omkring lobby-aktiviteter på klimaområdet.

Senest har vi sagsøgt Volkswagen, da selskabet efter flere års dialog blankt afviste det aktionærforslag om transparens om klimalobbyisme, som vi fremsatte sammen med pensionsselskaberne, Church of England Pensions Board og Sjunde AP-fonden, til afstemning på selskabets generalforsamling i 2022.

Læs den historie her: https://akademikerpension.dk/maanedsmail/vi-sagsoeger-volkswagen/

De to andre nominerede er ATP og WWF, og vinderen bliver kåret under Finansforeningens Nytårsmiddag den 9. marts.

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.