Sammen med en lang række andre investorer er vi med i et søgsmål mod det schweiziske mineselskab, Glencore. Årsagen er, at selskabets ledelse har erkendt, at selskabet i årevis har bestukket embedsmænd i flere afrikanske lande for at sikre sig lukrative aftaler. For de sager har selskabets ledelse accepteret at betale en bøde på knap otte milliarder kroner.

Glencores aktiekurs er faldet, efterhånden som korruptionssagerne er kommet frem. Og det har fået os og en masse andre investorer til at kræve erstatning.

"Når selskaber handler på den her vis, så bør de stå til ansvar, ikke bare over for myndighederne, men også investorerne”, siger vores investeringsdirektør, Anders Schelde.

Glencore er ikke længere i vores portefølje, da vi ekskluderede selskabet tidligere på året. Dengang udtale Anders Schelde:

”I en problematisk sektor står Glencore ud som et af de mere problematiske selskaber, hvis ikke det mest problematiske”.

Udover AkademikerPension deltager blandt andre Kuwait Investment Authority, Norges Bank, International Petroleum Investment Company, Abrdn og HSBC også i søgsmålet mod Glencore.

Læs meget mere om vores eksklusioner og se dem alle her: https://www.akademikerpension.dk/ansvarlighed/vi-frasaelger-og-ekskluderer/ 

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.