”I al beskedenhed synes jeg, at resultatet for 2020 er fremragende”.

Sådan lyder det fra direktør, Jens Munch Holst. På trods af forårets aktienedsmeltning, hvor afkastet var helt nede og vende på minus 13 procent, ender AkademikerPensions medlemmer med at få et årsafkast på 8,2 procent før skat. Det svarer til 10,6 milliarder kroner.

Derfor har Jens Munch Holst også svært ved at få armene ned af ren begejstring.

”At vi nu ender på over otte procent, er helt vildt. Det betyder, at vores medlemmers pensionsopsparinger endnu engang vokser flot. Og sammenligner vi vores afkast med konkurrenterne med samme risikoprofil som vores, ligger vi helt i top”, siger han.

”Kritiske røster vil måske mene, at afkastet burde være højere, når man ser på børsernes kursstigninger siden nedturen i marts. Men som en ansvarlig pensionskasse er vi nødt til at sprede risikoen og ikke bare køre maksimal risiko for medlemmernes penge ved at investere alle midler i aktier. Så på den baggrund er afkastet meget flot”, siger Jens Munch Holst.

Med årets afkast har AkademikerPensions medlemmer siden 2009 fået et gennemsnitligt årligt afkast på lige knap ni procent. Det betyder, at medlemmerne siden 2009 har fået størrelsen på deres depot mere end fordoblet.

”Det er et af de bedste resultater i branchen, så det bør vi være stolte af. Og det er vi også”, siger Jens Munch Holst.

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.