Netop nu er danske European Energy, der er en erfaren udvikler af primært vind- og solcelleparker, i gang med opførslen af nye vindmølleparker i Litauen.

I den forbindelse deltager AkademikerPension med tilsagn om et obligationslån på op til 25 millioner euro svarende til cirka 185 millioner kroner.

”Denne investering vurderer vi som meget attraktiv, når man ser på afkast i forhold til risiko. Vi opsøger løbende at optimere vores risikospredning på vores kreditinvesteringer blandt andet ved at se på alternativer til de ordinære, likvide obligationsmarkeder, hvor både kreditpræmier og renter er presset godt ned for tiden. Desuden ligger investeringen i tråd med vores strategi om, at afkast og ansvarlighed skal gå hånd i hånd”, siger vores investeringschef, Anders Schelde.

Investeringen kan flyttes

Den samlede lånefinansiering løber op i cirka en milliard kroner, og det er AkademikerPensions partner, EIG Global Energy Partners, der har stået for aftalen, hvor European Energy ønsker at opbygge en række klimavenlige energiprojekter i Litauen og andre europæiske lande.

”Vores investering er konstrueret på en måde, så den under visse forudsætninger kan blive taget videre til tilsvarende projekter, når dette er afsluttet. Det er en ny og fleksibel tilgang til lånefinansiering af projekter, der kan understøtte den grønne omstilling”, siger Anders Schelde.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.